fbpx

Avantajele unui scuter prin oras

Un scuter electric este alimentat de electricitate în loc de benzină. Nu are un motor ca majoritatea vehiculelor pe 2 roti. În schimb, este alimentat exclusiv de o baterie reîncărcabilă și motoare electrice. La fel ca motocicletele pe benzină, scuterele electrice sunt de toate formele și dimensiunile. Și, la fel ca motocicletele pe benzină, trebuie totuși să ai un permis de conducere valabil și să plătești taxe și asigurare, precum și să ai îmbrăcăminte cu protecție adecvată.

Lumea automobilismului se îndreaptă spre un mod de lucru mai ecologic, mai curat. Având în vedere că schimbările climatice reprezintă un motiv de îngrijorare și resursele de combustibil natural scad, este logic să treci într-o eră electronică. Motiv pentru care, până în 2040, vânzarea de motociclete noi pe benzină și motorină va fi interzisă (cu excepția hibrizilor). Aceasta înseamnă că peste aproximativ 20 de ani nu vei mai putea cumpăra o motocicletă pe benzină sau diesel. Vor fi disponibile doar motociclete electrice și hibride. Deci da, în cele din urmă va trebui să cumperi o motocicletă electrică. Dar, aceasta este de fapt o veste bună, deoarece există o mulțime de avantaje ale unei motociclete electrice.

Există multe avantaje ale unui scuter. Acestea includ:

Cuplu instant și putere

Scuterele electrice au o putere fantastică și sunt foarte rapide. Cu un cuplu instant 100%, vei obține o accelerație rapidă pe care o motocicletă alimentată cu combustibil nu o poate egala. Livrarea acestui cuplu este liniară, ceea ce înseamnă, de asemenea, că nu vei avea senzația de creștere pe care o are o motocicletă alimentată cu combustibil. Unora dintre voi s-ar putea să le lipsească acest sentiment, altora nu chiar.

Mai puțină întreținere

Un scuter electric are o singură parte în mișcare. Nu are ulei, bujii, filtre de aer sau curele de distribuție, iar unele scutere electrice nu vor avea nici măcar cutie de viteze sau ambreiaj. Deci, spre deosebire de motocicleta cu combustibil care are o mulțime de piese în mișcare, nu va trebui să îți petreci timpul murdărindu-te și ungând lucruri precum lanțul. Singura întreținere pe care trebuie să o efectuezi este pe anvelope, plăcuțe de frână și lichid hidraulic, care vor dura mai mult, deoarece motorul electric face cea mai mare parte a frânării.

O plimbare mai liniștită

Scuterele electrice sunt în mod natural mult mai silențioase decât motocicletele alimentate cu combustibil. Acest lucru este minunat pentru cei cărora le place să vorbească sau să asculte muzică și este mult mai blând pentru urechi, deci nu vei avea nevoie de protecție pentru urechi. Motocicletele alimentate cu combustibil sunt atât de puternice încât oamenii se plâng deseori de zgomotul lor antisocial. Cu toate acestea, dacă crezi că îți va fi dor de răcnetul ei, unii designeri de scutere electrice adaugă un zgomot artificial.

Perfect pentru călătorii în oraș

Cele mai multe vehicule nu sunt cele mai potrivite pentru călătorii în oraș, dar scuterele electrice sunt. Acest lucru se datorează faptului că frânarea regenerativă care vine odată cu deplasarea în oraș reîncarcă bateria, menținând puterea mai mult timp. Scuterele electrice au mai puține piese scuter decât o motocicletă alimentată cu combustibil, ceea ce le face mai ușoare și mai agile.

Avantajele financiare ale unui scuter electric

Da, un scuter electric ar putea costa inițial mai mult decât o motocicletă alimentată cu combustibil, dar pe termen lung vei face economii incredibile. Alimentarea unui scuter electric costă mult mai puțin decât bonurile de combustibil alei unei motociclete clasice, datorita acelor scooter parts care sunt mai ieftine. În plus, există o mulțime de stimulente guvernamentale legate de vehicule electrice. Deci, deși ai putea plăti mai mult la început, vei recupera cu ușurință acești bani și vei continua să faceți economii masive în fiecare an. Și deoarece scuterele electrice sunt ușor de întreținut și au o singură piesă în mișcare, vei economisi și bani pentru servicii, reparații și întreținere.