Avantajele unui implant dentar

Un implant dentar are numeroase avantaje. In primul rand reprezinta o solutie permanenta impotriva pierderii dintilor. Acesta este un proces mai durabil si mai stabil decat alternativele sale, cum ar fi protezele dentare (care se pot pierde sau necesita schimbarea in timp), coroane sau punti traditionale, care pot incomoda procesul vorbirii si de mestecat. Implanturile sunt mai confortabile, mai naturale si estetice. Comoditatea pe care o confera reprezinta un avantaj imens. Acestea imbunatatesc sanatatea dentara prin facilitarea curatarii dintilor si nu necesita modificari ale dintilor sanatosi pentru a fi instalate (spre deosebire de poduri sau coroane).

Implanturi dentare Bucuresti

Concret, beneficiile implanturilor sunt:

Permanenta si durabilitate;

Sunt mai putin costisitoare pe termen lung (schimbarea protezei este foarte scumpa, pe termen lung);

Cel care le poarta se simt confortabil si natural;

Au functii similare dintilor naturali si arata foarte bine;

Necesita un proces simplu de intretinere;

Nu necesita modificari ale dintilor adiacenti;

Rata de succes a implanturilor este de peste 90%.

Procesul de implantare nu are dezavantaje reale. Problemele ce pot sa apara in timpul instalarii sunt rare si, de obicei, rezolvate cu usurinta. Rar, se pot sesiza urmatoarele probleme: o slaba integrare a implantului in osul maxilarului, distrugerea tesutului osos etc. Cu toate acestea, putem reduce foarte mult aceste riscuri mergand la o clinica precum Dental Crown Health.

Ratele de succes sunt destul de ridicate (mai mari de 90%, conform statisticilor) si depind de mai multi factori, inclusiv dimensiunea si puterea maxilarului in cazul in care este plasat implantul. Mai precis, rata de succes este de 90% pentru maxilarul superior si 95% pentru maxilarul inferior, pentru simplul motiv ca osul maxilarului superior este mai putin dens decat cel al maxilarului inferior.

Pentru implanturi dentare Bucuresti, consultati pagina celor de la Dental Crown Health si veti obtine raspunsuri la cele mai multe intrebari pe care le aveti.