Avantajele unui cuptor incorporabil

Un cuptor încorporabil poate fi definit ca un cuptor care este încorporat într-un fel în dulapurile tale de bucătărie. Cel mai mare avantaj al unui cuptor încorporabil este flexibilitatea pe care ți-o oferă atunci când vine vorba de designul bucătăriei tale.

Mai precis, poți așeza un cuptor încorporabil exact acolo unde ți se potrivește și unde are aspectul cel mai bun, indiferent dacă acesta se află sub blatul de bucătărie, la înălțimea ochilor și așa mai departe. Deoarece îi poți plasa la înălțimea preferată, poate fi mult mai ușor să scoți vasele calde din cuptor, iar curățarea este, de asemenea, mai confortabilă. Cuptoarele încorporabile pot fi, de asemenea, mult mai plăcute din punct de vedere estetic, deoarece se pot încadra perfect într-un spațiu.

Un cuptor încorporabil, dupa cum sugereaza si numele, este instalat în unități de bucătărie sau fixat pe uși din dulap. Un cuptor încorporabil are de obicei 60 cm lățime, aceeași dimensiune ca unitățile de bucătărie standard.

Ce obții cu un cuptor încorporabil?

  • Ești liber să alegi tipuri, modele și stiluri diferite de plită și cuptor, astfel încât să le poți combina și potrivi
  • Opțiunea de a-l așeza la nivelul ochilor, astfel încât este ușor să vezi cum se gătesc bucatele tale
  • Flexibilitate pentru a pune plita acolo unde îți place – oriunde funcționează cel mai bine pentru tine
  • Alegere între cuptoare convenționale, cu ventilatoare sau multifuncționale
  • Ai la dispoziție atât cuptoare încorporabile pe gaz, cât și cuptoare încorporabile electrice
  • Atunci când vine vorba de cuptoare și plite separate, poți instala o plită pe gaz și un cuptor electric sau invers, în funcție de preferințe și necesități.

Beneficiile unui cuptor încorporabil

Instalarea unui cuptor încorporabil este un mod ideal de a realiza un aspect cu adevărat eficient într-o bucătărie. Dar care sunt și alte avantaje ale achiziționării unui cuptor încorporabil? Iată, pe scurt:

  1. Acces facil

Acesta este un bonus evident. Un cuptor încorporabil este conceput să fie ergonomic. Nu te vei mai apleca pentru a verifica mâncarea și nici nu vei încerca, eșuând în mod lamentabil, să nu scapi mâncărurile fierbinți și grele din cuptor. Un cuptor încorporabil este de obicei instalat la nivelul ochilor pentru a oferi bucătariilor o comoditate optimă.

  1. Design frumos

Un cuptor încorporabil mai oferă într-o bucătărie un design unitar, frumos, aspectuos, atât pentru cei care remodelează o bucătărie veche sau construiesc una nouă. Un cuptor încorporabil este elegant, sexy și arată bine și futurist.

  1. Capacitate de gătit

Există o serie de cuptoare încorporabile duble, pentru cei care au nevoie de o capacitate mare de gătit. Această configurație de lux este un vis pentru bucătari și familii cărora le place să petreacă timp în bucătărie. Un astfel de cuptor încorporabil pune la dispoziție două cuptoare de dimensiuni complete, cu o capacitate de două ori mai mare. Având un astfel de cuptor încorporabil, bucătăria ta nu va arăta nici aglomerată și vei avea totuși capacitatea de gătit mare de care ai nevoie.

Cu toate acestea, există anumite lucruri la care trebuie să te gândești inainte sa alegi un cuptor electric incorporabil.

De exemplu, un cuptor încorporabil înseamnă că este separat de aragaz sau plită. Asta înseamnă că un cuptor încorporabil combinat cu o plită separată poate ocupa de fapt mai mult spațiu în bucătărie. Aceasta este o problemă dacă ai spațiu limitat. De asemenea, trebuie să ai o zonă definită în dulap care să se potrivească cuptorului. Acest lucru înseamnă că, dacă decizi să faci upgrade la un cuptor mai mare, poți avea probleme în ceea ce privește potrivirea. De cele mai multe ori, însă, cuptoarele și alte aparate majore sunt proiectate să dureze o viață întreagă, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la înlocuirea cuptorului până când nu faci o renovare majoră.