Avantajele si dezavantajele unui constructii din BCA

bca

Ce trebuie sa stim despre BCA?

In primul rand, acronimul BCA provine de la sintagma Beton Celular Autoclavizat. Acesta este un material de constructie, care are o structura poroasa, datorita careia aerul este închis în milioane de pori minusculi. Acestia sunt distribuiti uniform, iar datorita acestui lucru, BCA-ul este considerat cel mai usor material de zidarie.

Din cauza ca BCA-ul a stat mult timp sub umbra caramizii cand vine vorba de constructia unei locuinte, noi va oferim cateva avantaje si dezavantaje ale lucrarilor facute cu ajutorul acestui material. Chiar daca parerile sunt impartite si s-au schimbat in ultima perioada, este important sa fiti informat si sa aveti o viziune de ansamblu inainte de a incepe constructia casei mult dorite.

BCA

Avantajele lucrarilor efectuate din BCA

Fiind un material usor de manevrat datorita faptului ca acesta nu cantareste foarte mult din punct de vedere al greutatii, un principal avantaj este ca ajuta la economisirea timpului total de constructie.

Diversitatea lucrarilor in care este folosit este una imensa. Fara sa stiti, BCA-ul este folosit atat pentru constructia de blocuri, cat si pentru cea de case. Acesta asigura un confort termic mult mai bun, costurile de intretinere fiind mai mici.

Principala intrebuintare a acestui material este pentru a delimita anumite spatii interioare, dar si pentru peretii exteriori ai blocurilor.

Din punct de vedere financiar, casele construite din BCA sunt mai putin costisitoare, cu toate ca rezistenta nu este contestata.

Durabilitatea materialelor este gandita pe termen indelungat, astfel acest nu putrezeste, fiind rezistent impotriva mucegaiului. De asemenea, durata executiei este mult mai mica, comparativ cu alte materiale.

Dezavantaje

Neavand o capacitate mare de izolare, riscul de a creste umiditatea este unul crescut. Asa ca, daca va ganditi la constructia unei locuinte din BCA, atunci trebuie sa luati in calcul o solutie suplimentara pentru izolare.

Se pot produce pierderi de materiale datorita faptului ca fiind fabricate pe dimensiuni standard, acestea trebuie modelate si taiate in functie de nevoile de constructie.

Este necesara existenta unui mortar special in cazul lipirilor blocurilor din BCA. Acesta trebuie aplicat in anumite conditii de temperatura si umezeala.

Pana in momentul in care sunt montati in structura pretilor, calupii de BCA trebuie pastrati in spatii inchise.

De retinut neaparat este faptul ca o constructie de asemenea gen trebuie neaparat tencuita. In caz contrar, BCA-ul pierde capacitatea termoizolanta ca urmare a acumularii de apa in straturile superficiale ale structurii sale.