Avantajele si dezavantajele ingrasamintelor chimice

ingrasaminte_chimice_rodbun

Ingrasamintele chimice sunt fabricate din ingrediente sintetice destinate sa stimuleze cresterea plantelor. Cele gasite in comert au avantajul predictibilitatii si fiabilitatii, in sensul in care au in compozitie aportul de nutrienti specifici pentru diferite tipuri de culturi agricole.

Ingrasamintele de acest fel sunt folosite zilnic de catre fermieri pentru a le ajuta gradinile sa creasca sanatos. Ingrasamintele chimice sunt necesare pentru ca diverse culturi epuizeaza substantele nutritive din sol, dupa cateva sezoane de plantare.

Ingrasamintele chimice joaca un rol important in furnizarea de substante nutritive culturilor pentru a creste si a oferi recolte bogate si alimente sanatoase. Iar utilizarea acestora prezinta o serie de avantaje. Trebuie retinut ca majoritatea preturilor mari ale ingrasamintelor nu semnifica faptul ca acestea sunt si de calitate premium. De aceea,  cand vorbim de pret ingrasaminte chimice acesta trebuie sa fie avantajos in functie de substantele care se gasesc in compozitia acestora.

Avand in vedere ca poti achizitiona ingrasaminte chimice specifice pentru anumite culturi care au nevoie de o cantitate anume de minerale, pretul este amortizat. De exemplu, daca alegi sa iti achizitionezi ingrasaminte pentru culturile de porumb, acestea au nevoie intre 10 si 25 kg de sulf pe hectar. In functie de aportul de nutrienti necesar, poti achizitiona in consecinta produsul cel mai potrivit pentru dezvoltarea optima a culturilor tale agricole.

Ingrasamintele chimice isi fac efectul foarte repede

Plantele beneficiaza instantaneu de nutrientii din ingrasaminte. In asa fel incat radacinile plantelor se bucura mai rapid de mineralele necesare dezvoltarii lor. Desi ingrasamintele organice sunt adesea bogate in nutrienti, acestea se descompun greu si actioneaza tarziu asupra plantelor.

Este totusi important sa nu folositi prea mult ingrasamant chimic pentru ca acesta contine saruri minerale care pot usca plantele. Cel mai bine este sa va interesati cat trebuie sa folositi pentru hectarele avute in vedere. Daca vei suprafertiliza cultura este posibil ca sarurile din ingrasamant sa cauzeze arderea plantelor si deteriorarea lor.

Un alt aspect de retinut este ca, daca folositi ingrasaminte chimice, trebuie sa stiti ca trebuie reaplicat la o anume perioada de timp. Plantele vor utiliza rapid substantele nutritive furnizate de ingrasamant si vor avea nevoie din nou sa se hraneasca corespunzator la o anumita perioada de timp.  Eliberarea rapida a mineralelor face necesara reaplicarea ingrasamintelor cu o anume frecventa.

Pentru a achizitiona ingrasaminte chimice de top, Rodbun.ro iti ofera o gama foarte variata de optiuni, toate cu rezultate pozitive asupra culturilor celor mai experimentati fermieri din Romania.

Accesati https://rodbun.ro/ si afla cum aportul nutritional specificat pe produsele disponibile te ajuta sa culegi cele mai bogate recolte agricole.