Avantajele implanturilor dentare – cabinetstomatolog.ro

Avantajele implanturilor dentare

Odata cu inaintarea in varsta si stabilitatea dintilor si a maselelor este afectata. Din ce in ce mai multi oameni insa se plang de pierderea dintilor si la varste foarte tinere, din varii motive ce tin de igiena, de boli ale gingiilor sau dintilor, dobandite sau mostenite. Pierderea unui dinte reprezinta o adevarata neplacere atat din punct de vedere estetic, cat si in ceea ce priveste masticatia. Pentru inlocuirea dintilor pierduti, exista o singura solutie moderna, fara reactii negative asupra sanatatii, implanturile dentare. Desi reprezinta o solutie destul de costisitoare, specialistii spun ca rezista chiar si 10-15 ani fara a fi necesare alte proceduri si interventii. Aceasta procedura poate fi realizata si in cadrul unui cabinet de stomatologie din Nicolae Grigorescu. Mai multe detalii pot afla pacientii consultand un site specializat, precum http://cabinetstomatolog.ro/.

Beneficiile implantului dentar si increderea in sine a pacientilor

Implantul dentar, desi este o optiune destul de costisitoare si invaziva, prezinta multiple beneficii pentru sanatatea pacientilor. Printre cele mai importante beneficii, se pot enumera:

  • Rezistenta in timp – implantul dentar poate rezista pana la 15-20 de ani, spre deosebire de alte lucrari dentare care nu rezista mai mult de 10 ani.

  • Dintii invecinati sunt intacti – nu mai exista necesitatea realizarii tratamentului dintilor invecinati pentru crearea unor punti de legatura.

  • Un zambet mai frumos – implantul dentar readuce pacientilor increderea in sine, nu mai este necesara mascarea zambetului prin acoperirea gurii cu mana, pentru ca ceilalti sa nu observe lipsa dintelui sau diferentele de culoare intre lucrarea dentara si dintii naturali.

  • Aspect natural –implantul dentar nu se va deosebi de ceilalti dinti.

  • Materiale biocompatibile – surubul din titan si materialul din care este realizata coroana dentara sunt compatibile cu organismul.

  • Vorbire si masticatie imbunatatite – implantul dentar nu cauzeaza articularea incorecta a cuvintelor si permit pacientilor sa vorbeasca si sa manance fara teama.

  • Confort sporit – implantul dentar elimina orice disconfort pe care unele lucrari mobile il pot provoca in permanenta.

  • Igiena orala imbunatatita – implantul dentar nu se cariaza si nu necesita ingrijiri speciale din punct de vedere al igienei.

Asadar, implanturile dentare au multiple avantaje si reprezinta solutia cea mai buna din punct de vedere al raportului calitate – pret – rezistenta – confort, recomandata si de medicii stomatologi.