Avantajele fatetelor dentare ceramice

Fatetele de portelan sunt foarte utile pentru imbunatatirea aspectului zambetului. Acestea au, de asemenea, locul lor in stomatologia restaurativa generala fiind benefice in repararea dintilor fracturati sau inestetici.

Ca in cazul tuturor tratamentelor, exista avantaje si dezavantaje. Avantajele sunt urmatoarele:

– Fatetele de portelan ofera un aspect foarte natural dintelui. Acestea imita proprietatile dintilor naturali si caracteristicile smaltului dintilor. Ele pot fi foarte subtiri si translucide.

– In cazurile adecvate, cand sunt executate bine de medicul stomatolog si bine ingrijite de persoana care le poarta, fatetele de portelan pot dura in timp o perioada de pana la 10 -15 ani.

– Cand vine vorba despre culoarea pentru fatete dentare ceramice, aceasta se va potrivi intotdeauna cu cea a dintilor naturali.

– Fatetele dentare pot aduce imbunatatiri excelente si aproape instant, zambetului.

– Fatetele de portelan pot imbunatati forma si pozitia dintilor. Prin urmare, daca o persoana are o serie de defecte dentare cosmetice, cum ar fi spatii, modificari de culoare, dinti ciobiti sau fracturati, toate aceste probleme pot fi tratate in acelasi timp. Poate fi, insa, necesara si o abordare combinata a altor tratamente, in functie de situatie.

– Aceste tip de fatete necesita indepartarea structurii dintelui mai putin decat o alta alternativa. Din acest motiv ele sunt mult mai putin susceptibile de a afecta nervul din interiorul dintelui decat o coroana de portelan. Sunt mai putin distructive pentru dintii naturali decat restaurarile dentare sau fatetele de compozit.

– Pot fi utilizate in combinatie cu tratamente, cum ar fi coroane, punti, implanturi dentare, ortodontie sau albirea dintilor. Portelanul unei fatete se va amesteca exact cu portelanul coroanelor, implanturilor si puntilor in cazul in care acestea sunt realizate in acelasi timp (adica din acelasi amestec de portelan) pentru a da o culoare perfect uniforma dintilor.

Odata ce decizia de a avea fatete dentare este luata, in mod normal, timpul de realizare este in doar doua sau trei intalniri, cu medicul specialist, in cateva saptamani. La Dental Place, Clinica Stomatologica Sector 1, fatetele sunt stabilite ferm pe dinti, astfel incat dantura isi poate relua functia normala aproape imediat.

Mai multe informatii cu privire la subiect pot fi gasite aici: http://www.dental-place.ro