Avantajele de care ai parte cand folosesti noile case de marcat

Incepand din 2018, cei care au afaceri sunt obligati prin lege sa utilizeze noile case de marcat. Acestea au fost create pentru a le usura munca celor care au magazine, restaurante sau cafenele. Lista avantajelor utilizarii acestor dispozitive este una destul de consistenta, iar in urmatoare randuri puteti citi despre cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare in legatura cu aparatele moderne.

Datele sunt stocate in format electronic

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii caselor de marcat moderne este acela ca ele stocheaza datele in format electronic. In interior aparatelor exista cate un card de memorie, menit sa pastreze informatiile referitoare la istoricul produselor, dar si la serviciile vandute, alaturi de contravaloarea acestora, precum si cantitatea lor.

De asemenea, casele de marcat inregistreaza si cota TVA aplicata pentru fiecare obiect sau serviciu vandut, memorandum, in acelasi timp, si date despre locatia in care sunt folosite dispozitivele.

Informatiile sunt transmise catre ANAF in timp real

Daca nu cu mult timp in urma proprietarii de afaceri se confruntau cu birocratia pentru a-si depune informatiile despre vanzari la ANAF, acum casele de marcat se ocupa de acest aspect. Ele au rolul de a transmite toate datele catre institutia publica, in timp real.

Dispozitivele functioneaza chiar si fara conexiune la Internet

Cei care au cel putin o casa de marcat cu jurnal electronic trebuie sa stie ca aceasta are capacitatea de a stoca informatii chiar si atunci cand nu este conectata la internet, pentru ca dispozitivul a fost gandit pentru a functiona si in situatia in care apar probleme de conexiune in mediul online. Practic, atunci cand Internetul nu mai functioneaza, casele continua sa inregistreze informatiile in parametri normali, iar in momentul in care conexiunea se restabileste, dispozitivele sunt programate sa transmita automat datele aferente bonurilor emise in perioada in care nu a functionat internetul.

Rapoartele fiscale sunt transmise automat la finalul zilei catre ANAF

Un alt mare avantaj al caselor de marcat este acela ca, la finalul zilei, ele transmit in mod automat un raport fiscal aferent zilei in curs catre ANAF. Aceasta este una dintre diferentele majore intre dispozitivele clasice si cele moderne: cele clasice nu faceau decat sa tipareasca bonurile.

Casa de marcat cu jurnal electronic | noile case de marcat | www.casedemarcat.eu

noile case de marcat

Achizitionarea noilor case electronice se poate face foarte usor de pe site-ul https://casedemarcat.eu/, care asigura clientii de calitatea dispozitivelor. Astfel, derularea afacerilor este mult mai usoara, iar relatia cu ANAF este simplificata in mod considerabil.