fbpx

Avantajele cursurilor de manichiura – o arta, dar si o meserie pe care o inveti

Se spune ca nu conteaza in ce moment al vietii decizi sa te reorientezi in cariera, atat timp cat ai ambitie si te motivezi puternic. Sa devii manichiurista si chiar mai mult decat atat sa fii stilist protezist de unghii inseamna sa ai pasiunea unghiilor frumoase, sa fii creativa si sa isi doresti sa poti oferi femeilor sansa de a avea unghii impecabile. Meseria aceasta se imbina foarte bine cu arta, ceea ce o face si mai interesanta.

Dar cum ajungi sa fii manichiurista? Cursurile de specialitate sunt recomandate. Acestea sunt de baza, de calificare si ulterior de perfectionare pe diferite stagii de pregatire. Prin urmare nu poti spune ca ai urmat doar un singur curs si esti deja profesionista. In plus, conteaza foarte mult atat teoria, cat si practica, ceea ce de altfel si cursul in sine ar trebui sa implice. Ulterior, exersarea constanta este ceea ce te ajuta sa pui in aplicare cunostintele si practic sa inveti mai usor.

Cursurile de specialitate, o necesitate

Desigur ca la baza este pasiunea pentru domeniu, insa fara cunostintele necesare, riscurile asumate sunt destul de mari. Clientele nu ai incredere sa apeleze la orice persoana, asadar vor cauta mereu o manichiurista specializata in primul rand. Mai apoi conteaza si testul practic. Daca se confrunta cu  probleme, refuza sa iti mai treaca pragul. Aici includem probleme cu unghiile naturale, dar mai ales probleme legate de calitatea unghiilor cu gel – se desprind, se rup, unghia naturala este afectata, apar ciuperci, infectii etc.

Cursuri de specialitate sunt oferite de persoane si traineri autorizati. O recomandare este Nolia care dispune de optiuni de cursuri frecvent planuite. Este vorba despre Nolia Academy, in cadru careia cele interesate pot  alege cursuri de baza, de perfectionare, precum si cele de design. Mai mult decat atat, participantele la cursuri au parte in mod frecvent de prezenta unor traineri de renume international, deci invata de la cei mai buni din domeniu.

Important este si modul in care sunt puse la dispozitie informatiile. Nolia se preocupa sa tina cont de tehnicile de actualitate si va aduce in fata cursantelor stiluri noi. Cursurile sunt organizate si international, asadar publicul larg poate opta pentru acestea indiferent daca sunt sau nu in tara.

Este aceasta meserie de viitor?

Din momentul in care a aparut si aceasta moda a unghiilor false, cu gel, tot ce insemna manichiura s-a revolutionat. Femeile sunt in cautarea perfectiunii, nu neaparat din ideea superficialitatii, pentru ca nu se preocupa de lucruri casnice. Ba dimpotriva, manichiura cu gel a devenit o alternativa pentru ca le permite sa aiba mereu unghii perfecte, ingrijite, chiar daca sunt foarte active in desfasurare de activitati zilnice, chiar si casnice.

In plus, in unele cazuri este vorba de o necesitate. Unghiile naturale afectate de ciuperca sunt destul de greu de vindecat, in sensul in care un tratament este de durata si aspectul pe care unghiile nesanatoase il au sunt un motiv de frustrare. Solutia poate fi aceea de a apela la manichiura cu gel care sa repare ceea ce deranjeaza atat de mult.

Asadar, cu toate sansele de a fi o meserie de viitor, a fi stilist protezist unghii tenteaza pe foarte multe dintre femeile pasionate de frumos.