Avantajele coroanelor dentare si tipul acestora

clinica stomatologica sector 5

Cu siguranta fiecare persoana stie ce este o coroana dentara in linii mari, insa nefiind nevoie de astfel de interventii, multi nu incearca sa aprofundeze aceasta tema si sa inteleaga exact ce sunt coroanele dentare. Specialistii de la clinica stomatologica sector 5 – Twin Dent explica avantajele si modul in care o coroana dentara poate fi de ajutor.

Detalii despre servicii si preturi gasiti pe site-ul clinicii https://twindent.ro/.

Clinica stomatologica din sector 5 prezinta motivele pentru care coroanele dentare ar trebui sa fie luate in calcul

Coroanele dentare sunt un tratament ideal pentur cazurile in care unul sau mai multi dinti sunt afectat peste 50% sau in momentul in care acestia sunt fracturati si nu mai pot sa fie restaurati cu material compoziti. Coroanele dentare sunt utilizate si pentru restaurarea dintilor sau pentru eliminarea bruxismului si eroziunii dentare. Toate lucrarile protetice de tipul acesta sunt utilizate in cazul puntilor dentare si impiedica dantura ramasa sa migreze, imbunatatind fizionomia fetei. Forta muscaturii va fi distribuita uniform, datorita faptului ca dintii lipsa vor fi inlocuiti.

Modificarile coroanelor dentare si pierderea acestora sunt unele dintre cele mai comune urgente stomatologice din Bucuresti.

Functionalitatea sau estetica danturii pot sa fie redate cu ajutorul coroanelor dentare care sunt realizate din metal si ceramica. Acestea sunt cele care asigura reusita unui rezultat de foarte buna calitate si un zambet frumos care va contribui la intinerirea fetei. Tipul acesta de coroane dentare sunt utilizate in cele mai multe cazuri pentru a restaura dintii frontali sau dintii laterali pentru a acoperi implanturile sau pentru a tine locul unui dinte natural.

Diferenta dintre coroanele din ceramica integrala si cele din metal este ca acele coroane metal ceramice sunt puse pe schelet metalic pentru a asigura rezistenta, iar stratul de ceramica acopera acest schelet.

Urgente stomatologice din Bucuresti | clinica stomatologica sector 5 | Twindent.ro

urgente stomatologice din Bucuresti

Coroanele dentare metalice pot fi si ele de doua tipuri. Pot avea ceramica presata sau feldspatica. Ceramica feldspatica este cea care are ca principala caracteristica faptul ca prin aplicarea pigementilor in interior portelanului, poate fi modificata nuanta coroanei dentare si pot fi create cu usurinta efecte speciale. In cazul coroanelor din ceramica presata culoarea seamana foarte mult cu cea a dintilor naturali si efectele speciale care s-au realizat pentru pigmentare sunt aplicate pe zona din exterior a suprafetei ceramice.

Avand in vedere toate aceste aspecte, coroanele dentare sunt considerate elemente protetice complexe si de foarte lunga durata.