Avansul pentru Prima Casa ramâne neschimbat iar Adama acorda pâna la 24 de rate pentru Evocasa Armonia

În acord cu noile reglementări ale BNR din februarie 2012, condiţiile programului Prima Casă rămân neschimbate, programul nefiind afectat de noile restricţii privind avansul, care se aplică însă creditelor ipotecare. Pentru că o parte dintre clienti cumpără prin programul Prima Casă şi nu prin credit ipotecar, Adama oferă o politică avantajoasă de achiziţionare a imobilelor din Evocasa Armonia prin rate cuprinse între 18 şi 24 de luni. Preţurile Adama sunt accesibile, chiar şi pentru tinerele familii.Un exemplu de simulare pentru un apartament de 2 camere din ansamblul Evocasa Armonia, ce costă 67.000 EUR (cu TVA inclus) vizează un avans de 5% din valoarea împrumutului maxim de 60.000 de euro oferit de bancă pe o perioadă de 30 ani, iar rata lunară ajunge la aproximativ 320 EUR pentru 57.000 EUR împrumutaţi.
Asher Lax, VP Marketing & Sales Adama consideră că: “Măsurile aplicate de către BNR încurajează împrumuturile în moneda naţională, oricum cumpărătorii nu mai fac de mult credite în altă monedă decât cea în care îşi primesc salariul. În mod evident, cel mai avantajos şi atractiv pentru clienţi rămâne şi anul acesta împrumutul ipotecar Prima Casă, prin care toţi cei care accesează programul guvernamental trebuie să plătească un avans de doar 5% din valoarea împrumutului. Mai mult decât atât, dezvoltatorii vor sprijini clienţii prin politici flexibile şi rate întinse pe o perioadă cât mai mare.” Oficialii BNR au anunţat încă de la început că Programul guvernamental Prima Casă este un segment care nu va fi cuprins de schimbări, tocmai datorită atractivităţii sale pentru toate persoanele care nu reuşesc altfel să-ţi achiziţioneze o locuinţă.
“Ne aşteptăm că acest program care nu a fost supus nici unei modificări să încurajeze achizţtiile imobiliare la începutul acestui an, în toate ansamblurile rezidenţiale Adama atât în Bucuresti, cât şi Ploieşti, Bacău, Iaşi, Braşov” , a adăugat Asher Lax.
Prin urmare, condiţiile de acordare a creditului sunt cu atât mai dure cu cât moneda aleasă prezintă mai multe riscuri. De acum, BNR aplică restricţii în principal la creditele în euro pe zona de credite ipotecare. Restricţiile sunt legate mai mult de creşterea avansului, ca măsură de descurajare a acestor credite în euro, iar principalul scop pentru care s-au implementat noile condiţii de creditare este descurajarea creditului în orice altă valută decât moneda naţională.