Avangarde Software un model de succes in IT

4 august 2017

Infiintata in anul 2015 in Cluj-Napoca, Avangarde Software si-a inceput drumul cu doi programatori si un client, la fel ca multe alte firme din IT ce pornesc de la zero. Cu dedicatie si respect pentru clienti si angajati, un astfel de business poate fi stabilizat in cativa ani. In calea acestui obiectiv sta competitia acerba pentru forta de munca generata de cresterea rapida a numarului centrelor de dezvoltare deschise in Cluj-Napoca de firme straine cu situatii financiare solide. Pentru a reusi in astfel de conditii, antreprenorii romani trebuie sa apeleze la ingrediente precum inventivitatea, curajul, respectul, vointa si rabdarea.

"Inceputul nostru de drum a fost unul plin de adrenalina, totul depinzand de un singur client si de talentul, ambitia si devotamentul celor doi programatori alaturati noua din start. De o directie clara de dezvoltare nu se putea vorbi inca. Imediat dupa infiintarea firmei am cautat sa ne stabilizam financiar incheind parteneriate cu firme mari din Cluj, in ideea de a obtine proiecte pe termen lung. Acestea au creat siguranta necesara atragerii si pastrarii in firma a specialistilor valorosi. In paralel cu dezvoltarea aplicatiilor cerute de parternerii nostri, am identificat in jocurile pentru calculator si aplicatiile de realitate virtuala si augmentata ("aplicatii de VR si AR") o nisa perfecta. Initial nu eram pe deplin constienti de potentialul acestei directii, dar acum, la mai putin de 2 ani de la infiintare si cu estimari ale cifrei de afaceri pentru anul in curs de peste 1 milion de EUR, devine evident ca suntem pe o directie buna. Ne asteptam ca veniturile noastre din acest an sa fie de patru ori mai mari decat cele din 2016, cifra cu adevarat remarcabila in contextul bataliei acerbe ce se da in Cluj pentru specialisti in programare si design grafic", a declarat Matei Gogea, CEO & Owner.

Succesul inregistrat de firma pana in prezent s-a datorat inspiratiei managementului firmei in alegerea noii directii si curajului lor de a-si focaliza eforturile pe dezvoltarea jocurilor, a aplicatiilor de VR si AR folosind platforma Unity 3D intr-o perioada cand hardware-ul utilizat de aceste solutii lasa inca de dorit. Lansata in 2005 de firma Unity Technologies, Unity e o platforma pentru uz general, ce suporta grafica 2D si 3D, functionalitati "drag and drop" si scripting, in cele 3 limbaje proprii.

"Ne-am asumat un risc mare dar calculat mizand aproape totul pe Unity 3D. Cand am lansat noua directie, componentele hardware pentru care scriam codul ingradeau semnificativ performantele aplicatiilor. In plus, existau doar speculatii cu privire la viteza de evolutie a acestora. Stiam insa ca avem in echipa oameni pasionati de jocuri si simulari tridimensionale, ale caror abilitati vor impresiona clientii. Am investit deci totul in specialistii nostri si in extinderea rapida a portofoliului de clienti pe Unity 3D", a declarat Adrian Tanca, CTO & Owner.

Pariul facut pe oameni include dezvoltarea unui proces performant de recrutare si retentie, care cuprinde diverse bonusuri si comisioane, alegerea unei locatii centrale, crearea conditiilor optime pentru dezvoltarea profesionala si obtinerea de certificari recunoscute in intreaga lume, respectiv pentru desfasurarea de numeroase activitati recreative in cadrul echipei, dupa program si in weekenduri. Masuri ca acestea au permis mentinerea fluctuatiei de personal cu mult sub media de 15% inregistrata in Cluj-Napoca. Dezvoltarea rapida a companiei din ultimele luni e explicata si de deschiderea unui sediu in Chisinau, care i-a crescut semnificativ accesul la specialisti cu inalta calificare.

"Avem in vedere si alte directii de dezvoltare pentru viitorul apropiat, printre ele numarandu-se crearea de produse proprii. PathFinder, primul nostru produs, e dedicat departamentelor de Resurse Umane din firmele de IT. El e util in recomandarea de trasee in cariera pentru programatori si pregatirea certificarilor cu ajutorul componentei de eLearning. Investim in mod constant si in crearea de jocuri si aplicatii de VR si AR proprii, respectiv in identificarea unor noi tehnologii care sa permita cresterea continua in cadrul niselor actuale. Clienti vom continua sa cautam in zone puternic dezvoltate economic si cu istoric bun pentru firmele din IT romanesti, precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Austria si Elvetia. Punand accentul pe calitatea serviciilor si a oamenilor din firma, respectiv pe tratarea cu respect maxim a clientilor, angajatilor si a tuturor celorlalte parti implicate in activitatile noastre sunt convins ca ne vom mentine evolutia ascendenta" a declarat Matei Gogea, CEO si owner.

Drumul pe care Avangarde Software a avansat in mod spectaculos in cei doi ani scursi de la infiintare e unul plin de oportunitati si provocari, riscuri si neprevazut. El ii va permite consolidarea pozitiei pe piata si identificarea de noi nise ce vor crea oportunitati de cariera remarcabile pentru toti membrii echipei.

Pentru informatii suplimentarea contactati-l pe Matei Gogea [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram