fbpx

Autoutilitara la schimb in garantie, oferita de producator!

Inchiriere Autoutilitare fara Sofer

Aveti o autoutilitara care se afla in perioada de garantie iar reparatia acesteia la dealer dureaza mai mult de 15 zile lucratoare? Atunci afla cum poti solicita o masina la schimb pentru perioada de timp in care esti privat de autoutilitara firmei tale si in care nu poti sa iti desfasori activitatea.

Atunci cand este vorba de masini de dimensiuni mai mici, dealerii sau reprezentatele auto dispun de o flota de masini pe care le ofera la schimb clientilor pana ce va fi reparata masina acestora din service. Insa, daca vorbim de dube sau masini mai mari, in proportie de 95% din reprezentante nu dispun de astfel de masini de schimb iar pe tine, clientul final te va afecta foarte mult, mai ales afacerea pe care o conduci pentru ca depinde direct de autoutilitara.

Daca mai platesti si leasing la autoutilitara, atunci situatia poate fi dificila pentru ca pierzi bani in perioada in care masina sta in service, nu te poti folosi de bunul cumparat, platesti si leasing pe deasupra iar mai mult decat atat, este posibil sa pierzi si clienti pentru ca nu ai ce sa le oferi.

Conform legislatiei europene in vigoare, service-ul este obligat sa solicite producatorului sa aprobe inchirierea unei masini/dube pentru inlocuirea celei aflate in service, in caz in care nu se solicita acest lucru se poate ajunge in instanta unde producatorul va fi pasibil de cheltuieli si mai mari.

Exista totusi situatii exceptionale, atunci cand piesa de care are nevoie service-ul pentru reparatii nu se afla in tara si trebuie produs iar atunci se pot intinde perioadele si pana la 45 de zile. Daca insa nu se repara masina clientului nici dupa cele 45 de zile, atunci acesta are tot dreptul legal sa solicite dealer-ului rambursarea integrala a contravalorii achitate sau inlocuirea autoutilitarei.

In cazul incalcarii perioadei de garantie, dealerul auto care a efectuat vanzarea automobilului poate sa plateasca penalizari de 1% din valoarea autoutilitarei pentru fiecare zi de intarziere a reparatiei. In cazul in care acest lucru este refuzat, mai mult ca sigur ca puteti sa va adresati instantei iar dealerul poate fi obligat sa achite 50% din valoarea totala a autoutilitarei.

De aceea, AVI INTERNATIONAL SRL va poate veni in ajutor iar pentru a nu complica lucrurile si a ajunge in instante, cu termene si batai de cap, va propunem servicii de inchiriere autoutilitare care vor fi direct achitate de catre producator (nu de catre dealer), singura conditie fiind sa solicitati acest lucru catre service-ul in care se afla masina. Ei nu va vor comunica nicioda acest aspect deoarece nu vor sa se complice cu acte si birocratie, fiind foarte comozi cand vine vorba de semnat acte, trimis emailuri la producator sau solicitari de aprobare, proceduri interne, birocratie etc.