Aspecte pe care să le ai în vedere atunci când vrei să lucrezi de acasă

13 mai 2020
Autor:
DualCreative

Să lucrezi de acasă nu este chiar atât de simplu și de ușor precum poate părea. În această perioadă sunt la mare căutare joburile remote, dat fiind faptul că foarte multe contracte de muncă au fost întrerupte. Iar pentru persoanele care și-ar dori să lucreze de acasă pentru a putea câștiga în continuare bani cu care să își întrețină casa și familia am decis să oferim câteva sfaturi importante în acest sens.

Mai exact, am contactat echipa LiveStudio, cel mai performant studio videochat din Romania, iar împreună cu ei îți vom prezenta aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să lucrezi de acasă.

Iată care sunt acestea:

Încearcă să îți amenajezi un loc de unde să lucrezi

Chiar și în videochat se recomandă mai degrabă profesarea de la studio și nu de acasă, iar asta deoarece performanțele obținute la studio sunt mult mai satisfăcătoare. Uneori este mult mai greu să te motivezi și să te menții concentrată pe activitatea pe care trebuie să o desfășori, atâta timp cât în jurul tău există atât de multe tentații.

Iar dacă totuși vrei să lucrezi de acasă și insiști cu această dorință, atunci ar trebui să iei în calcul amenajarea unui spațiu pe care să îl folosești doar atunci când lucrezi.

Transformă-ți balconul în birou iar astfel îți va fi mult mai ușor să lucrezi de acasă.

Stabilește-ți sarcinile de dimineață iar ziua se încheie abia după ce le-ai îndeplinit

Așa cum spuneam, acasă pot fi multe tentații care te vor distrage de la muncă. Nu trebuie să le iei în seamă ci să le ții cât mai departe de tine. Iar pentru a te asigura că ești eficientă atunci când lucrezi de acasă, sfatul nostru este să îți faci o listă cu obiective sau sarcini pentru ziua respectivă, iar apoi să nu îți închei activitatea până când nu le-ai bifat pe toate.

Este un truc simplu dar care se poate dovedi a fi de mare ajutor atunci când vrei să dai dovadă de un randament bun chiar și când lucrezi de acasă.

Alege aceleași ținute pe care le abordezi la birou

Ținutele lejere se pot dovedi a fi un factor negativ atunci când lucrezi de acasă iar asta deoarece te vor face să te bucuri de prea mult confort, ceea ce te-ar putea distrage de la muncă.

Îmbracă-te la fel cum ai face-o atunci când te deplasezi la birou iar astfel îți va fi mult mai ușor să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut.

Abia după program te poți schimba într-o ținută lejeră pentru a te bucura de relaxare și confort.

Continuă comunicarea cu colegii

Doar pentru că nu îi ai prin preajmă, asta nu înseamnă că ar trebui să renunți la comunicarea cu colegii. Continuă să vorbești cu colegii despre activitatea jobului tău iar astfel productivitatea nu va scădea și totodată socializarea te va ajuta din foarte multe puncte de vedere.

Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor pentru a te bucura de productivitate și succes atunci când lucrezi de acasă. Iar dacă videochatul ți se pare domeniul cel mai atrăgător pentru tine, atunci recomandarea noastră este să optezi pentru practicarea lui la un studio serios! Rezultatele nu vor întârzia să apară și vei obține succesul dorit.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram