fbpx

Aspecte interesante ale unei pompe cu tocator care iti pot fi de ajutor!

pompe cu tocator

 

In functie de zona in care locuiesti, poti avea deja instalata una sau chiar mai multe pompe cu tocator la nivelul locuintei si gradinii tale. Mai exact, daca sistemul tau de canalizare este la o altitudine mai joasa decat cel local, atunci ai nevoie de o astfel de pompa pentru a putea scapa corespunzator de apele uzate produse de tine.

Nu multi stiu acest lucru – asa cum nu stiu nici ca aceasta pompa consuma curent in functie de cata apa consumi zilnic, de exemplu. Asadar, iata cateve aspecte interesante care iti pot fi de ajutor, fie in gestionarea consumului de apa sau in vederea realizarii mentenantei unei asemenea pompe!

Ce sunt si cum functioneaza aceste pompe cu tocator?

Pe scurt, pompele cu tocator sunt pompe submersibile care colecteaza apele uzate si apoi toaca deseurile si reziduurile solide care se gasesc in acestea. In cele din urma, apa rezultata (un amestec de apa si deseuri tocate) este transportata in sistemul local de canalizare.

Pornirea si oprirea pompei se face automat – aceasta poate citi nivelul de apa din rezervorul incorporat.

Cat timp este pompa activa in fiecare zi?

Dupa cum a fost mentionat, activitatea unei pompe cu tocator este influentata de consumul de apa al locuintei. Totusi, in medie, o astfel de pompa este activa in jur de 25 de minute in fiecare zi – in locuintele cu o singura familie.

Desigur, acest timp de activitate este influentat si de dimensiunea rezervorului pompei, nu numai de consumul de apa. De regula, in cazul unei pompe generice, aceasta se va porni de aproximativ 30 de ori pe zi (1-2 minute de activitate la fiecare pornire).

Care este durata de viata a unei pompe cu tocator?

Din nou, acest aspect este influentat de o sumedenie de alte lucruri – mentenanta, timp de activitate lunar, consumul de apa, modul de instalare al pompei, presiunea de la nivelul sistemului si asa mai departe.

In general, produsele de calitate superioara si instalate corespunzator sunt concepute pentru a rezista in jur de 15-20 de ani. Evident, aceasta durata de viata include si mentenanta preventiva si regulata realizata de un service profesionist.

Ce substante nu pot gestiona aceste pompe cu tocator?

Chiar daca acestea toaca deseurile din apa uzata produsa de locuinta ta, nu inseamna ca poti arunca orice intr-o scurgere, contrar asteptarilor. Astfel, ar trebui sa eviti aruncarea de grasimi, vopsea, nisip, substante chimice si deseuri solide/rezistente.

De regula, majoritatea produselor la care te-ai gandi ca pot fi aruncate intr-o scurgere sau in vasul de toaleta mentioneaza daca acest lucru este sau nu posibil. De exemplu, unele tipuri de nisip pentru litiera pot fi aruncate in vasul de toaleta – acest lucru este mentionat in informatiile produsului.

Esti in cautarea unei pompe cu tocator mai buna?

Pompele cu tocator generice sunt cunoscute pentru durata de viata scazuta si pentru eficienta relativ minima. Mai exact, nu se pot descurca chiar cu toate tipurile de deseuri pe care ar trebui sa le poata gestiona. Astfel, este posibil sa fii in cautarea unei pompe mai puternice, mai eficiente – mai bune in general!

Un astfel de produs poate fi gasit in magazinul online marca TopStrong – scule, unelte si echipamente profesionale pentru tine si pentru locuinta ta!