fbpx

Articole populare de papetarie, birotica si rechizite scolare

Produsele de papetarie au devenit o necesitate pentru majoritatea firmelor, cele mai importante sunt articole din hartie, avand un volum foarte mare de utilizare in majoritatea companiilor. Pe acest suport fiind folosit intens pentru tiparirea facturilor de marfa, avizelor, contractelor ofertelor de pret sau a notelor informative.

Hartia de copiator se poate impartii in doua categorii, cea economica ce are o variatie de gramaj intre 70 – 80 gr/mp si o clasa de culoare ce variaza de la A la C si cea premium, cu un gramaj de 80 gr/mp clasa A sau A+, cu o densitate mai mare de fibre si o intensitate mai ridicata a gradului de alb, ceea ce asigura printuri de calitate superioara, utilizata in mod intens in redactarea contractelor.

Dintr-un magazin de papetarie putem opta pentru o hartie ce are urmatoarele caracteristici pentru a satisface cele mai pretentioase cerinte in domeniu.

Luminozitatea : Reprezinta cat de alba este topul de hartie ales si cat de multa lumina este reflectata dupa ce o foaie a fost printata. Un grad de luminozitate mai mic reprezinta un contrast mai putin eficient intre foaie si cartusul de cerneala sau toner, iar tonurile de culoare nu or sa aibe aceiasi profunzime. Modelele economice au o medie de profunzime a luminozitatii de aproximativ 90, ia hartia premium variaza de la 95% pana la 99 %, iar in urma anumitor tratamente chimice, aceasta poate depasi procentul de 100%.

Opacitatea, in sectiunea de papetarie si rechizite scolare ale magazinelor de profil gasim termenul opacitate in dreptul hartiei, aceasta reprezinta gradul de patrundere a razelor de lumina prin foaia de hartie in format A4 sau A3. Gradul de translucenta trebuie sa fie unul mediu, daca este unul extrem de mic, ce se printeaza pe o parte poate fi vizualizata si pe verso din cauza acestui aspect. Din pacate, o scala a opacitatii nu este disponibila, dar acest lucru se poate vizualiza cu ochiul liber in lumina.

Textura hartiei ce se poate gasi pe rafturile de papetarie sau rechizite scolare este responsabila de calitatea in momentul printarii si este esentiala pentru buna functionare a imprimantelor pe o perioada cat mai mare de timp. Alegeti o hartie cu o textura fina la atingere cu aspect mat sau lucios, aceasta va garanteaza o absorbtie optima fara surprize de a gasii cerneala imprastiata pe hartie.

Ce putem achizitiona de la un magazin de rechizite scolare ?

Sectiunea de rechizite scolare totalizeaza ansamblul de articole necesare pentru un elev de scoala primara gimnaziala sau de liceu pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a orelor de curs, avand totul la indemana.

De la caiete cu coperta cartonata si liniatura de matematica sau dictando, stilouri cu patroane de cerneala sau incarcare prin convertor, creioane colorate hexagonale, triunghiulare, cu un corp subtire sau gros, adaptabile pentru fiecare elev, ascutitori, rigle, foarfeci blocuri de desen sau hartie pentru lucru manual.

O subcategorie importanta de articole scolare rechizite pentru elevi puteti vedea aici, este reprezentata de ghiozdanele, gentile si penarele ce se pot utiliza pe intreg parcursul unui an sau a mai multor ani scolari, in functie de materialele din care sunt confectionate.