Arta gradinaritului

Una dintre cele mai bune metode de a afla ce fel de plante sunt bune pentru zona in care locuiti dumneavoastra este sa vizitati alte gradini. Pot fi ale vecinilor sau chiar si gradini publice. Multe gradini publice sunt sustinute de voluntari si va pot oferi cateva sfaturi foarte bune. Luati-va notite despre tot ceea ce aflati si apoi porniti la treaba.

In zonele cu climat cald, anotimpurile sunt adesea inversate, toamna fiind sezonul de legume, pentru a evita caldura apasatoare a verii. Deci aveti grija cand si ce plantati.

De asemenea, daca nu sunteti familiarizat cu o planta, sugeram sa o plantati intr-un loc mai izolat, unde sa o puteti studia de-a lungul anului pentru a afla exact cum se comporta.

Totusi, cel mai important aspect in gradinarit este sa va dati seama daca intr-adevar va doriti sa va ocupati pe cont propriu de o gradina sau este doar o idee de moment. Gradinaritul este un angajament care o data luat, nu prea mai poate fi intors foarte usor. Necesita foarte mult timp, atentie, si daca nu exista responsabilitate s-ar putea sa va treziti cu o curte ingrozitoare, care va trebui curatata.

Daca vi se pare prea devreme sa va luati aceasta responsabilitate sau inca nu aveti timpul liber necesar, mai bine va amenajati o teresa frumoasa unde sa petreceti timpul liber cu familia si prietenii. Aceasta va arata bine iar ingrijirea ei dureaza doar cateva minute. Pentru acest lucru, la www.dalepietra.ro gasiti in stoc foarte multe pavele curte si dale pavaj.