fbpx

Art Safari Bucuresti 2015 este castigatorul sectiunii Arte Plastice din cadrul Galei BucurestiTu Premiile Municipiului Bucuresti

Art Safari Bucuresti 2015 este castigatorul sectiunii Arte Plastice din cadrul Galei BucurestiTu – Premiile Municipiului Bucuresti, o gala ce ii premiaza pe cei care dau suflet orasului si schimba lucrurile in bine. Nominalizat alaturi de cele mai importante evenimente urbane ale anului: Noaptea Muzeelor si Noaptea Alba a Galeriilor, Art Safari a fost desemnat prin vot online ca fiind preferatul publicului bucurestean.
Pavilionul de arta al Bucurestiului, Art Safari, aflat la a doua editie si-a propus, in perioada 13-17 mai 2015, o coagulare impresionanta de galerii de arta contemporana romanesti si internationale, dar si importante muzee de arta moderna si contemporana din tara. Nonconformist amplasat in cladirea-monument Ciclop, Art Safari Bucuresti 2015 a reusit ca, pe parcursul celor 5 zile, sa transforme Bucurestiul in capitala artei, cu peste 19.716 vizitatori.

„Suntem onorati de Premiul primit in cadrul Galei BucurestiTu – Premiile Municipiului Bucuresti, acesta li se datoreaza in buna masura muzeelor si galeriilor participante, fara entuziasmul si sprijinul lor activ, Art Safari nu ar fi fost posibil. Echipa Art Safari felicita proiectele nominalizate si multumeste totodata organizatorilor Galei, precum si publicului si partenerilor pentru sprijin.” Ioana Ciocan si Silvia Rogozea, Directori Art Safari Bucuresti

Realizarea pavilionului de arta Art Safari este unul dintre pasii necesari pentru a contribui activ la fenomenul artelor vizuale contemporane, iar agentia 2activePR se bucura sa fie parte a acestui demers cu adevarat stringent in Romania prin coordonarea activitatilor de comunicare si PR ale targului.

„A doua editie Art Safari a creat o legatura puternica intre arta contemporana si publicul bucurestean, contribuind activ la redefinirea identitatii colective a orasului, oferind o noua viziune asupra felului in care ne percepem noi ca participanti activi la viata Bucurestiului. Credem ca intalnirea cu arta contemporana are, de cele mai multe ori, drept rezultat, o calatorie in descoperirea propriei creativitati, stimuland-o. Acesta este scopul declarat al demersului nostru de comunicare. Ne bucura nespuns faptul ca avem deja reactii pozitive dupa prima colaborare cu Art Safari si suntem foarte motivati sa dezvoltam o campanie de comunicare de impact pentru editia urmatoare.”
Corina Barladeanu, General Manager 2activePR

Editia cu numarul trei ce va avea loc in mai 2016 isi propune o participare mai consistenta din partea galeriilor din Romania, precum si un focus asupra miscarii Dada si a influentei acestei miscari in lumea artei vizuale internationale. La sarbatorirea centenarului, miscarea Dada, nascuta din efervescenta scenei de arta romaneasca de la inceputul secolului al XX-lea, pavilionul Art Safari va include o expozitie retrospectiva care va prezenta lucrari ale unor artisti internationali renumiti, printre care se numara numerosi artisti originari din Romania – figuri marcante ale Dadaismului: Hugo Ball, Hans Arp, Marcel Janco, Arthur Segal, Jules Perahim, Max Herman Maxy si Victor Brauner.

Despre Art Safari Bucuresti
„Art Safari Bucuresti este un eveniment anual destinat deopotriva artei romanesti si regionale, cu accent pe evolutiile sale contemporane, la care sunt invitate sa expuna galeriile de arta contemporana romanesti si internationale, dar si muzee de arta din Romania. Art Safari doreste sa aseze Bucurestiul pe harta marilor targuri europene de arta contemporana.
Art Safari isi propune sa participe activ la eforturile comunitatii artistice de promovare a artei contemporane romanesti si a culturii urbane bucurestene.” – Ioana Ciocan si Silvia Rogozea, Directori Art Safari Bucuresti 2015