fbpx

Aromele specifice unui parfum arăbesc pentru damă

Cu toții știm că parfumurile arăbești au o serie de note aparte, dar este important să putem distinge un parfum ieftin și slab calitativ de unul de calitate înaltă. Parfumurile comercializate de noi sunt de înaltă calitate, toate fiind importate direct din Dubai. În cele ce urmează te vom ajuta în vederea descoperirii aromelor specifice unui parfum arăbesc damă.

Câteva cuvinte despre istoria parfumurilor arăbești

Cultura parfumurilor arăbești datează încă din secolul 9 sau 10, când s-a găsit evidența primelor parfumuri arăbești. În cultura arabilor se considera că casa și oamenii trebuie să miroasă frumos, iar astfel oamenii au folosit aromele pe care le aveau la dispoziție pentru a crea aceste parfumuri.

Astfel, in Coran, cartea sfântă a religiei islamice, sudul Arabiei era descrisa ca un tărâm cu multe flori, mulți copaci, care miroase a mosc. Moscul este și azi o aromă predominantă în toate parfumurile arăbești. De asemenea, este cunoscută ca un tărâm al parfumurilor, iar Arabia s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere financiar datorită acestei industrii.

Deși aceste parfumuri sunt relativ ieftine, acestea sunt foarte durabile datorită modului în care sunt fabricate și a ingredientelor utilizate. Majoritatea aromelor sunt utilizate sub formă de uleiuri esențiale, lucru care se poate observa și în textura uleioasă a parfumurilor. Uleiurile perfuzează în țesătura hainelor și aderă excelent de pielea umană, oferindu-i o durabilitate prelungită, fără ca aroma să se evapore.

Principalele arome dintr-un parfum arăbesc damă

Fondatorul parfumurilor arăbești este Abu Yusuf Yaqub ibn Ishaq al Kindi, care a fost un om de știință arab care a experimentat cu diferite ierburi aromatice, flori și plante. Astfel, el a creat uleiuri esențiale care au fost folosite în producerea parfumurilor. A scris și “ Cartea chimistă a parfumului și a distilării ” care conține modul de preparare a peste 100 de tipuiri de uleiuri.

Aromele principale folosite în parfumuri arăbești damă sunt:

  • Oud
  • Lemn de santal
  • Mosc
  • Iasomie
  1. Aroma de Oud – este una puternică, lemnoasă și ușor dulce. Se obține din lemnul de agar, dar doar în urma infectării arborelui cu o anumită ciupercă. Din lemnul de agar se va extrage rășina, iar din ea se va obține uleiul.
  2. Aroma de lemn de santal – se obține din lemnul arborelui Santalum Album și are note ușor condimentate și lemnoase. Uleiul esențial de lemn de sental este utilizat și în cosmetică și aromaterapie.
  3. Aroma de mosc – provine de la cerbul moscat și este utilizat și în parfumurile cu feromoni. Are un miros cu note “ animalice ”, cald și cu tente de piele. Cercetătorii au descoperit că femeile resimt mult mai puternic aroma de mosc decât bărbații.
  4. Aroma de iasomie – provine de la floarea iasomie sau “ Regina Nopții ”, inspirând arome feminine și senzuale. Notele florale și dulci sunt extrem de atrăgătoare și îți vor oferi încredere în sine.

 

  1. Aroma de paciuli – este extrasă din frunzele plantei omonime și contribuie la păstrarea mai îndelungată a mirosului parfumului pe piele. Acesta are arome lemnoase ușor afumate și chiar pământii, dând o aroma interesantă parfumului.

Te invităm să descoperi lumea parfumurilor arăbești

Dacă încă nu ai încercat aceste tipuri de parfumuri, atunci acum este cazul. Acum că ai aflat despre aromele îmbietoare ale Orientului mijlociu, cu siguranță vei găsi un parfum potrivit gusturilor tale. Fie că ești adepta parfumurilor florale, lemnoase sau fresh, la Shaik Perfumes vei găsi o gamă largă de parfumuri pentru orice gusturi.

Odată cu achiziționarea unui asemenea parfum, cu siguranță nu vei rămâne dezamăgită de caracteristicile acestuia. Pe lângă aromele unice pe care le oferă, acestea oferă și persistență sporită și un preț accesibil pentru oricine. Chiar dacă parfumurile sunt importate din Dubai, compania noastră mereu va avea grijă ca raportul preț – calitate al produselor noastre să fie unul cât mai echilibrat posibil.

Așadar, noi ne străduim ca orice femeie care își dorește să se poată bucura de produsele oferite de noi. Toate aromele utilizate în aceste parfumuri sunt naturale, iar concentrația de alcool este mai scăzută față de alte parfumuri din comerț. Acest lucru care face acest tip de parfum să fie mult mai prietenos pentru persoanele cu piele sensibilă, și de asemenea să prevină deteriorarea unor țesături atunci când este aplicat pe haine.