Arma secreta pentru a ramane organizati etichetele

Da, te poti organiza si cu etichete, desi poate parea bizar, aceste mici obiecte pot fi folosite si in acest scop. Nimeni nu poate spune ca e un lucru rau sa fii organizat, insa un nivel prea mare de organizare, adica atunci cand ajungi in acel punct unde totul trebuie sa fie neaparat la locul sau, fara alte optiuni, poate fi daunator. Astfel, multi oameni evita pe cat posibil un planner, sau un organizator pentru ca simt ca acest obiecte le “taie” din spiritul liber, si ii obliga sa functioneze doar intre anumiti parametri. Dar si lipsa oricarei forme de organizare este periculoasa, e nevoie de putin ajutor, pentru a mai elibera din presiunea ce se aduna asupra noastra. Folosirea de etichete in acest scop este simpla si neobisnuita in acelasi timp si poate fi perfecta pentru tine.

Poti sa ai etichete din hartie autocolanta de ce tip doresti tu, la Agrafa, cei de aici pot printa pentru tine etichete autocolante in formate standard sau formate speciale. Practic poti sa ai astfel etichete in orice forma, iar pentru un sistem de organizare, etichetele colorate, de diferite forme sunt ideale.

Tot ce mai ai nevoie e un caiet simplu sau spirala si un pix. Tot ce trebuie sa faci este:

-pentru fiecare subiect, client sau tema care te intereseaza, alege doua pagini, fata in fata
-fiecare sarcina pe care o ai in tema respectiva o scrii pe o eticheta autocolanta, daca e foarte urgent o pui in partea stanga, daca mai poate astepta o pui in partea dreapta. Astfel o sa ai mereu la vedere, colorat, tot ce ai de facut.
-cand ai terminat o sarcina, aici e partea cea mai buna, iei eticheta pe care era marcata sarcina si o arunci. Un sentiment mai mare de satisfactie nu exista. scopul final e sa ai pagina goala pana la sfarsitul zilei sau sfarsitul saptamanii, in functie de program
-etichete goale poti sa tii mereu, gata pregatite, in coperta caietului.

Acesta un mod distractiv de a te mentine organizat, putin mai neconventional, dar cu siguranta eficient.