fbpx

Arma secreta in lupta impotriva caniculei

Acum putin timp, intr-o zi care incepea cu temperaturi ce amenintau sa treaca rapid peste 35 de grade, am decis sa plec la birou in pantaloni scurti pentru ca nu mai suportam caldura care pe de o parte intra pe fereastra si pe de alta parte era produsa de calculatorul la care lucram toata ziua. Lucrand intr-un mediu in care imaginea este importanta nu trebuie sa va reproduc socul colegilor imbracati la 4 ace atunci cand am intrat pe usa salii de reuniuni pentru sedinta saptamanala imbracat in pantaloni scurti. Socul a fost numai initial insa, deoarece dupa scurt timp am observat priviri ce aratau ca si ceilalti si-ar fi dorit o tinuta la fel de lejera pentru a rezista temperaturilor din birou. De atunci am pornit in cautarea celor mai eficiente si economice sisteme de climatizare pentru dotarea biroului in care lucrez si sa prezint tuturor solutia pentru corvoada de a lucra toata ziua in caldura insuportabila.

Un aparat de aer conditionat este cea mai populara solutie de control termic al mediului construit. Ele folosesc o serie de canale speciale care racesc si filtreaza aerul exterior, introducandu-l in incaperile dotate cu o astfel de unitate. Filtrarea si control umiditatii imbunatatesc extraordinar calitatea aerului, iar de cele mai multe ori nici nu este nevoie sa optati pentru o temperatura foarte joasa caci puritatea si lipsa umiditatii excesive asigura instant un plus de confort.

Cel mai raspandit tip de aparat de climatizare este cel split, format din doua elemente. Acesta este potrivit pentru controlul temperaturii din fiecare incapere in parte, deoarece fiecare spatiu necesita un dispozitiv suplimentar. Daca doriti un sistem de climatizare cu adevarat eficient, un climatizor cu sistem inverter este o investitie care merita toti banii, chiar expertii in domeniu ai firmei de la care am solicitat mai multe informatii spun ca “Gratie controlului avansat oferit de tehnologia inverter, aparatele de climatizare de ultima generatie combina in cel mai rational mod toti paramentrii de confort: umiditate, puritate si temperatura a aerului cu un mod de functionare eficient, care nu consuma mult si care este extrem de durabil, fiind alegerea tuturor clientilor noi”.

Dupa ce am putut compara cateva proiecte de referinta ale companiei si dupa ce am vizitat un centru medical dotat cu aceasta tehnologie, am concluzionat imediat ca un sistem de aer conditionat inverter este produsul de top si cea mai buna solutie impotriva caldurii. Senzatia oferita de prezenta acestui sistem de climatizare este de racoare placuta, fara adieri, fara variatii de temperatura dintr-un spatiu in altul si fara acel zumzet deranjant pe care il produc aparatele obisnuite.

Aceste sisteme sunt renumite pe piata de profil pentru eficienta energetica si controlabilitate, dar si pentru ca sunt prietenoase cu utilizatorul reactionand la cerintele particulare ale fiecaruia. Tehnologia avansata va permite sa creati programe personalizate, putand chiar sa programati momente de schimbare a modului de functionare.

Un astfel de aparat de aer conditionat nu ar trebui sa lipseasca din spatiile de lucru sau de locuit, prezenta lui permitand purtarea oricaror tinute si mentinerea unei imagini impecabile in fata clientilor.