Arh Andrei Samoil de la Visuri la Cheieconstruiește și altceva decât case

8 ianuarie 2015

Arhitectul Andrei Samoil de la Visuri la Cheie se mândrește cu un proiect care nu are legătură neapărat cu arhitectura: Academia 1,61 – Educatie non-formală și dezvoltare personală prin turism de aventură.

Andrei a avut încă din studenție multe alte preocupări și pasiuni ce nu aveau neapărat legătură cu arhitectura. În facultate, era lider de Cercetași, apoi a început sa umble prin peșteri cu clubul de speologie Emil Racoviță, i-a plăcut să schieze, să meargă cu bicicleta la munte, să se cațere, să facă scufundări sau să practice arte marțiale.
Toate acestea au căpătat însă un sens și o formă abia la sfârșitul anului 2012 când Andrei Samoil a pus bazele proiectului Academia 1,61.Spunea el: "Am ajuns la concluzia că vreau să-mi aduc o cât de mică contribuție la a face lumea mai bună și cred că aș fi mult mai eficient prin educație decât prin arhitectură." Așa a luat naștere Academia 1,61, un proiect de educație non-formală și dezvoltare personală prin turism de aventură. De atunci a organizat numeroase activități de aventură pentru copii, adulți sau familii și a ajutat la dezvoltarea personală a peste 500 de participanți de-a lungul vremii.
Partea de aventură nu este, însă, un scop în sine ci o unealtă de care acest proiect se folosește. Fondatorii acestui proiect, alături de un psihoterapeut cu experiență, au ajuns la concluzia că singurul moment în care creștem și ne dezvoltăm este atunci când ceva sau cineva ne scoate din sfera de confort. Astfel, Academia 1,61 se ocupă de educația și dezvoltarea personală a participanților scoțându-i din sfera lor de confort cu activități altfel, de aventură, provocări inedite și excursii spectaculoase.
Concret, în această perioadă echipa organizează o serie de tabere de schi în care ziua Andrei este instructor de schi și îi invață pe participanți să schieze, iar seara coordonează programe de îmbunătățire a comunicării, a lucrului în echipă, dezbateri, exerciții de dezvoltare personală sau chiar un program de consolidare a legaturilor în familie. Vara, Andrei, alături de echipa sa, organizează alte tabere, de supraviețuire, de scufundări, în peșteri și alte aventuri.
Aceasta nouă și inedită abordare dă rezultate foarte rapide și spectaculoase, participanții se simt minunat, iar schimbările și momentele “aha” nu intârzie să apară. " Tabăra de supraviețuire organizată de Academia 1,61 mi-a adus aminte de un lucru, acela de a fi mereu în căutare de noi provocări, atât mentale cât și fizice, din care să pot învăța cât mai multe. ", spune Ionuț, un adolescent ce a partcipat într-o tabăra de vară.

De aceea, în această perioadă, lui Andrei îi stă mintea mai puțin la arhitectură cât la programe, jocuri și metode amuzante de a învăța copiii și adulții deopotrivă să schieze sau să faca tot felul de nebunii.
Daca insistați, îl puteți găsi destul de ușor pe pârtiile din România sau Austria.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram