Argintul, istorie si curiozitati

14 iunie 2021
Autor:
Content SEO

Argintul este unul dintre primele metale pretioase folosite de oameni. De-a lungul timpului a fost folosit pentrru baterea monedelor, pentrru crearea de bijuterii, pentru realizarea unor accesorii estetice, precum icoane de argint , vaze sau chiar tablouri, pentru realizarea de vase si tacamuri sau pentru diverse scopuri industriale.

Fiind foarte apreciat si avand atat de multe aplicatii, argintul merita toate atentia.

Care este istoria argintului si ce anume il defineste?

Argintul este elementul chimic cu numarul atomic 47 si a inceput sa fie exploatat in urma cu mai bine de 5000 de ani. Cunoscut de foarte multe civilizatii antice, acesta a fost mult mai greu de gasit si de exploatat decat aurul, ceea ce l-a facut multa vreme mai valoros decat pretiosul metal galben.

Pretul metalului a inceput sa scada odata cu dezvoltarea metodelor de extragere din alte metale. In anul 2500 i. Hr a fost inventat procesul de cupelatie, prin care argintul putea fi separat de plumb, cupru sau fier.

Intre anii 600 si 300 inainte de Hristos, dezvoltarea Atenei s-a bazat foarte mult pe exploatarea minelor locale de argint, unde erau produse in jur de 30 de tone anual.

In Evul Mediu, cea mai mare parte a argintului folosit in lume era extras din minele germanice. Pe masura ce a trecut timpul, s-au descoperit depozite importante in Peru, Bolivia, Mexic, SUA si alte zone ale lumii, ceea ce a dus la ieftinirea metalului.
Faptul ca astazi este mai ieftin decat aurul nu inseamna ca nu are proprietati excelente. Argintul este un metal alb, stralucitor, maleabil, ductibil si foarte utilizat in industrie pentru conductivitatea lui electrica si termica.

Curiozitati despre argint

  • Cel mai ridicat pret al argintului in epoca moderna a fost de 49.5 dolari uncia, in 1980;
  • In anul 2009 productia de argint a fost una uriasa, ajungand la 21400 de tone la nivel mondial;
  • Exista foarte multe domenii in care argintul este folosit: in stomatologie, la confectionarea instrumentelor medicale, in medicina si in giuvaergerie. Evident, gratie proprietatilor sale este folosit intens in electrotehnica si electronica;
  • Este antimicrobian si nu este toxic;
  • Ionii de argint au un puternic efect imunomodular, ceea ce incetineste procesul de imbatranire.

Piesele de argint, printre cele mai daruite cadouri

Fiind foarte atractiv din punct de vedere estetic, foarte rezistent in timp si mai ieftin decat alte metale pretioase, argintul este oferit adeseori sub forma de bijuterii sau accesorii. Daca vrei sa oferi o piesa de argint deosebita sau alt cadou elegant, cum ar fi un set de pahare de cristal , pe Classgift poti gasi cateva optiuni deosebite la preturi decente.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram