fbpx

Aperol Spritz: băutura care nu îngrașă și nu provoacă mahmureală

Nimic nu bate un Aperol Spritz, atunci când vine vorba de băuturi răcoritoare și pline de savoare. Cocktailul delicios și portocaliu a devenit rapid cea mai apreciată băutură a verii, datorită gustului său răcoritor, a conținutului redus de alcool și, desigur, a aspectului său inedit.

 

Pentru cei dintre voi care nu știu ce conține un Aperol Spritz, este un combo destul de simplu. Majoritatea barmanilor optează pentru trei părți prosecco, două părți Aperol și o „stropire” de sifon, decorat cu o felie de portocală.

 

Aperol este un lichior italian care provine de la compania care produce Campari și este cunoscut sub numele de aperitiv. În esență, un aperitiv este un produs de curățare a palatului, ce este menit a fi consumat înainte de masă. Aperol gasiti pe Emag, are un gust amar distinctiv și, în timp ce unii se bucură de un shot mic de Aperol pe cont propriu, majoritatea persoanelor adoră lichiorul atunci când este asociat cu prosecco.

 

Una peste alta, această băutură este foarte gustoasă. Dar ce s-ar întâmpla cu corpul dvs. dacă ați bea un Aperol Spritz în fiecare seară?

Probabil că nu vă veți îngrașă

Consumând un Aperol Spritz, veți bea doar aproximativ 125 de calorii. În ceea ce privește caloriile și densitatea energetică, Aperol Spritz (dacă se face după cum este recomandat) este aproape la fel cu un pahar de rose sau o porție de cidru. Asta nu e prea mult, în comparație cu alte băuturi alcoolice. O halbă de bere, de exemplu, are 180 de calorii, un pahar de vin roșu poate avea aproximativ 160 de calorii sau mai mult, iar unele cocktail-uri cu zahăr pot avea peste 700 de calorii.

Puteți deveni mai sensibil la arome

Aperol provine din familia de lichioruri italiene cunoscută sub numele de aperitive, iar aceste lichioruri sunt concepute pentru a fi consumate înainte de masă. Este menit să vă facă poftă de mâncare și să vă ajute să vă bucurați de mâncare.

 

Aperol vă poate ajuta să vă pregătiți corpul pentru a vă bucura de mâncare. Potrivit unui studiu publicat în revista Obesity în 2015, alcoolul „[crește] sensibilitatea creierului la indicii alimentare externe, cum ar fi aromele”, așa cum a explicat cercetătorul William J. A. Eiler II. Aceasta înseamnă că mâncarea dvs. va fi mult mai tentantă, după ce beți un Aperol Spritz.

Aperol Spritz are un conținut scăzut de alcool, astfel încât probabil că nu veți suferi de mahmureală

Comparativ cu alte băuturi alcoolice populare, Aperol Spritz este destul de blând, când vine vorba de conținutul de alcool. Spre deosebire de unele cocktailuri mai puternice, este puțin probabil ca Aperol Spritz să vă facă să vă simțiți mahmur.

 

Studiile au arătat că un Aperol Spritz conține doar aproximativ 9% alcool. Unele vinuri albe, de exemplu, au între 10 și 15%. Un cocktail Negroni cu Campari, gin și vermut poate avea un ABV masiv de 24%.

 

Cu toate acestea, pentru că un Aperol Spritz nu vă va face să vă simțiți beat, s-ar putea să fiți tentat să comandați încă două sau trei. În plus, datorită conținutului relativ scăzut de alcool, probabil că nu vă veți trezi cu o durere de cap pătrunzătoare de mahmureală. Este si un bun aperitiv pentru zilele calduroase!