Aparatele dentare puse la maturitate – solutia ideala de indreptare a dintilor

dentist bun

In cazul in care parintii nu au avut suficienti bani sa duca la medic copilul iar dintii i-au ramas strambi, acestuia nu ii ramane nimic altceva de facut decat sa mearga singur la stomatolog si sa opteze pentru inserarea unui aparat dentar, chiar si la varsta adolescentei sau a maturitatii. Efectul este acelasi. In cadrul clinicii https://cabinetstomatologicsector2.ro/, Elveto Dent, unde se trateaza atat urgentele stomatologice cat si alte probleme urgente ale pacientilor, se insereaza si aparate dentare de catre un dentist bun, pregatit si cu experienta din punct de vedere profesional.

Tipuri de aparate ortodontice si beneficiile acestora | cabinetstomatologicsector2.ro

urgente stomatologice

Exista mai multe tipuri de aparate ortodontice pe piata. Primul este aparatul metalic, cel mai ieftin si mai puternic, cu efecte garantate. Aparatul metalic este cel mai comun tip, preferat de pacienti din cauza ca este puternic insa si foarte ieftin. Se va lua in considerare si faptul ca este vizibil de la o distanta foarte mare, nefiind potrivit pacientilor cu functii inalte sau celor care lucreaza cu publicul.

Exista si aparatul dentar ceramic, mai putin vizibil decat cel din metal. Acesta este mai putin rezistent si mai scump decat aparatul metalic, pacientul trebuie sa fie foarte atent la ce mananca. Insa este mai putin vizibil. In prezent, sunt disponibile si variante mai bune precum aparate safir, de o mai buna calitate si transparente sau aparate de portelan. Nu in ultimul rand, aparatul cel mai scump si cel mai putin vizibil, cu efecte puternice asupra alinierii corecte a dintilor este cel de tip invisalign. Poate fi purtat fara probleme, masticatia este confortabila iar curatarea orala este mult mai usoara.

Indiferent de tipul de aparat dentar ales, acesta va aduce purtatorului multiple beneficii: atat din punct de vedere estetic, cu efect fara egal si crearea unui zambet perfect, cat si din prisma scaderii riscului de aparitie a cariilor, eliminarea resturilor de alimente ce au fost prinse intre dinti si au permis dezvoltarea cariilor. Purtarea unui aparat dentar reduce riscul aparitiei bolii parodontale si imbunatateste masticatia si digestia, gratie obtinerii unei danturi corect pozitionate.