Aparate dentare fixe vs. mobile: Care este alegerea potrivită?

9 iulie 2024
Autor:
KAIZEN DIGITAL

Atunci când ai nevoie de tratamente ortodontice, este esențial să apelezi la specialiști care să îți  indice cele mai bune opțiuni în vederea realinierii dinților. Aparatele dentare din prezent oferă mai mult confort și, în funcție de alegere, pot să fie extrem de discrete. Citește mai departe pentru a afla care sunt diferențele dintre aparatele dentare fixe și cele mobile, dar și care este alegerea optimă. 

Aparate dentare fixe - beneficii și recomandări

Asemenea fatetelor dentare, aparatele dentare fixe îți transformă zâmbetul. Totuși, în acest caz procesul este unul mai îndelungat și schimbarea nu are loc „peste noapte”. Aparatele dentare fixe sunt formate din brackets pătrați atașați pe suprafața exterioară a fiecărui dinte, printr-un fir care trece prin ei. Acest fir exercită o presiune ușoară și constantă asupra dinților, mutându-i treptat în poziția corectă. Durata tratamentului cu aparat dentar fix variază, dar este de obicei de la 18 până la 24 de luni.

După ce este montat aparatul dentar, dinții vor fi sensibili pentru câteva zile, însă după această perioadă te vei obișnui. În plus, ortodontul îți va recomanda anumite produse de îngrijire orală care vor face procesul mai ușor. 

Aparatele dentare fixe sunt o soluție recomandată pentru o gamă largă de probleme ortodontice, inclusiv dezechilibre complexe, probleme de mușcătură și dinți înghesuiți. Astfel, în ortodonție se recomandă aparatul dentar fix atunci când dantura are probleme de structură, afecțiuni mai severe care necesită corecție în timp. 

Aparate dentare mobile: când se recomandă?

De cealaltă parte, aparatul dentar mobil este recomandat pentru cazurile ușoare până la moderate de aliniere a dinților, precum goluri minore și unele probleme de mușcătură. Acest tratament  ortodontic poate să nu fie eficient pentru corecții complexe. 

Acest tip de aparat dentar este foarte comod de utilizat datorită designului ce permite îndepărtarea sa. Diferă de aparatele dentare fixe care au brackets și metal și poate fi scos câteva ore pe zi.

Printre avantajele aparatelor dentare mobile se numără faptul că sunt foarte discrete, fiind potrivite pentru pacienții care nu doresc să fie evident faptul că urmează un tratament ortodontic. De asemenea, acestea pot să fie îndepărtate atunci când mănânci sau pentru o curățare minuțioasă a dinților. În plus, tratamentul este mai puțin costisitor decât în cazul aparatelor dentare fixe, însă trebuie să ții cont de faptul că nu rezolvă problemele complexe. 

Atât adolescenții, cât și adulții pot să fie eligibili pentru purtarea unui aparat dentar mobil, însă trebuie să fie responsabili și să aibă aparatul în majoritatea timpului. Numai în acest mod se vor putea rezolva problemele dentare care afectează atât estetica, cât și funcționalitatea dinților.

Te numeri printre persoanele care suferă din cauza aspectului zâmbetului? Tratamentele ortodontice moderne îți permit corectarea eficientă a problemelor dentare, în așa fel încât să poți zâmbi fără complexe. De asemenea, te vei bucura de o creștere semnificativă a calității vieții datorită faptului că vei câștiga și mai multă încredere în propria persoană. 

La Delta Clinic avem grijă ca pacienții noștri să beneficieze de opțiunile optime de tratament, în mod personalizat. După prima consultație îți vom recomanda aparatul dentar care ți se potrivește, în așa fel încât la final să obții zâmbetul pe care ți-l dorești dintotdeauna.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram