fbpx

Aparate de aer condiţionat – cum cumperi?

Vanzare aparate de aer conditionat

Anotimpul cald se apropie cu paşi repezi, şi asta bucura pe oricine, pentru că fiecare din noi abia aşteptam vacanţă, abia aşteptam vara şi concediul mult visat. Însă, vara vine întotdeauna cu temperaturi extrem de ridicate, care fac adesea imposibilă comoditatea. Astfel, opţiunea la care poate apela oricine sunt magazinele care pun spre vânzare aparate de aer condiţionat în funcţie de încăperea în care doriţi să le amplasaţi, pentru a obţine confortul mult visat. 

Detalii în vedere achiziţionării unui aparat de aer condiţionat

În primul rând asiguraţi-vă că firmele care pun în vânzare aparate de aer condiţionat, au dimensiunea careva este necesară, în funcţie de suprafaţă care trebuie climatizata. Pentru acest lucru trebuie să optaţi pentru un echipament corespunzător, care este capabil să funcţioneze la parametri normali şi bineînţeles la parametri doriţi de dumneavoastră.

De asemenea, trebuie luate în calcul şi alte detalii, precum:

  • aportul de căldură suplimentar (aparate care degaja caldura-calculatoare, aparatele frigorifice, suprafaţa vitrată mare, nr. de persoane în incinta)
  • amplasament sau poziţie de montaj.

Pentru toate aceste aspect importante există formule de calcul exact, care determină luarea unei decizii corecte privind puterea echipamentului necesar. Dacă nu aveţi toate reperele necesare sau nu stăpâniţi îndeajuns formulele de calcul, există şi variant de a apela la o firmă specializată pentru consiliere. De exemplu Instal Aero Cris, este o firmă specializată în acest domeniu care vă oferă consiliere în ceea ce priveşte alegerea unui astfel de aparat, dat fiind faptul că oferă spre vânzare aparate de aer condiţionat tuturor clienţilor.

De asemenea, Instal Aero Cris, pune în vânzare aparate de aer condiţionat ce se încadrează perfect în orice loc pe care dorinţi sa îl amplasaţi, întrucât aparatele de aer condiţionat puse în vânzare sunt de dimensiuni diferite şi aspectuoase din punct de vedere estetic.

Aparat de aer conditionat CVMORE

Totodată, trebuie să vă asiguraţi că firmele care vând aparate de aer condiţionat, să vă ofere şi instalarea acestora. Aşadar, recomandat este să verificaţi dacă firma distribuitoare dispune de personal propriu, calificat (frigotehnişti) pentru instalarea echipamentelor de aer condiţionat. Procedând în felul acesta, veţi avea siguranţa unei intervenţii prompte în perioada de garanţie. Sunt firme care asigură gratis un aparat funcţional în cazul unei intervenţii care presupune demontarea aparatului dumneavoastră pentru eventuale reparaţii. Astfel, apelând la o firmă autorizată, costurile iniţiale includ servicii profesioniste: instalare, service rapid, echipament similar/perioada defecţiunii, istoric intervenţii, dar şi reparaţii.

În general, toate magazinele generaliste şi supermarketurile lucrează în regim de colaborare cu diferite firme, pentru asigurarea serviciului respectiv. Asigură-te că echipa care instalează aparatul de aer condiţionat foloseşte materiale de calitate, echipament de lucru conform normelor în vigoare şi accesorii/scule profesionale.

Verificarea puterii reale a aerului condiţionat este unul din aspectele de care trebuie să ţineţi cont. Fiecare aparat de aer condiţionat ar trebui să aibă specificat, în descriere, puterea nominală a acestuia. Capacitatea nominală se regăseşte în fişa tehnică a producătorului şi reprezintă capacitatea reală. Se măsoară în kw şi se transformă în btu. Astfel, putem verifica foarte simplu dacă un aparat afişat cu 12000btu chiar are această capacitate. Însă, în cazul în care apelaţi la o firmă specializată, echipa vă va asigura de aceste mici detalii extrem de importante.