fbpx

Anvelope si jante Logan

Masina persoanala a devenit un mijloc de transport vital pentru majoritatea persoanelor din ziua de azi. Fie ca este vorba de simpla naveta pana la munca din fiecare zi, sau drumul pana la market pentru cumparaturi voluminoase sau mersul in vacanta, autoturismul personal este mijlocul de transport favorit. In perioada sarbatorilor, regula se aplica, masina personala este folosita pentru condus in concediu. Motivele sunt simple, este mult mai facil, puteti sa va programati singurul traseul si orarul de plecare si aveti mai mult loc de bagaje. Cea mai apreciata si folosita masina de catre soferii romani este de departe Dacia Logan.

Autoturismul de la Mioveni este apreciat datorita raportului ridicat calitate-pret, oferind o masina robusta si pe care te poti baza, la un pret accesibil oricui. O componenta importanta a masinii sunt setul de anvelope logan si jante logan. Rotile sunt singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmarea calitatea anvelopelor si a jantelor influenteaza puternic calitatea si siguranta condusului. Atentia acordata ansamblului de rulare este insa minima si majoritatea soferilor sunt influentati de factorul economic cand aleg cauciucuri si mai putin de performanta oferita.

 

Cele mai bune anvelope logan si jante logan

Pentru a putea obtine un condus de calitate si sigur cu masina, este important sa tineti cont de indicii de performanta ai anvelopelor. Fiecare cauciuc are clasa de zgomot, de consum si de aderenta, care ofera detalii despre cum se va comporta anvelopa cand va fi folosita. Nu se recomanda sa tineti cont doar de aspectul economic in acest caz si sa alegeti anvelopele cu indicele de aderenta cat mai marit, pentru o stabilitate ridicata pe asfalt. Aderenta este necesara, indiferent daca aveti un stil de condus sportiv sau preventiv, masina avand nevoie de stabilitate ridicata in timpul virajelor sau franari/accelerari bruste pentru o siguranta sporita. Dimensiunea recomandata este de anvelope 185 65 r15 si nu este benefic sa montati cauciucuri mai mari sau mai mici decat cele omologate de catre producator pentru acel autoturism.

Pentru a maximiza performanta masinii, aveti nevoie de un set de jante logan care sa aiba o greutate radusa si sa faciliteze performanta masinii. Nu se recomanda sa montati jante mai mare decat R15, care face parte din dimensiunea recomandata de anvelope auto. Daca se monteaza jante peste dimensiunea recomandata, exista riscul ca anvelopele sa atinga in aripa sau pozitia de condus sa fie afectata.

Montati doar anvelope si jante recomandate pentru masina dvs si cu dimensiunea omologata de catre RAR si recomandata de catre producatorul auto.