Anvelope all season, un alt fel de anvelope

Sezonul rece si-a intrat in drepturi in toata tara, cu multe drumuri inchise si precipitatii sub forma de zapada in toata tara. Majoritatea soferilor s-au pregatit pentru noul sezon, montand anvelopele de iarna pe masina, pentru a fi bine pregatiti de orice drum. Daca nu aveti setul de anvelope ramas de la sezonul trecut, sunteti pusi in situatia de a cumpara un nou set de cauciucuri. Intrebarea pe care multi soferi si-o pun in prezent, este ce sa aleaga intre un set de cauciucuri de sezon sau anvelope all season. Profilele de all season au prins teren in ultima perioada, datorita performantei ridicate pe care o ofera in comparatie cu primele modele scoase.

In comparatie cu un set de cauciucuri de iarna, un set de cauciucuri all season ofera performante mai reduse. Motivul este simplu, primul profil este construit pentru a oferi performanta maxima intr-un singur sezon, cel din urma trebuie sa ofere performanta in toate sezoanele. Cu ce difera in special un profil de all season de unul de iarna:

  • forma profilului

Forma benzii de rulare al unor anvelope all season difera in comparatie cu cea a pneurilor de iarna. Anvelopele all season au prezente pe banda de rulare atat caneluri care trebuie sa sustina anvelope la viteze ridicate vara, cat si pentru o eliminare rapida a zapezii pe timp de iarna. Producatorii incearca sa imbine aceste doua functii ale anvelopelor, pe un reper, insa performanta oferita de cele concepute pentru un singur sezon este superioara.

  • durata de folosire

Anvelopele all season, din cauza ca sunt folosite pe toata perioada anului, atat in timpul sezonului cald cat si in timpul sezonului rece, au o durata de folosire scazuta in comparatie cu anvelopele care sunt folosite doar un sezon. Acest aspect trebuie luat in considerare daca conduceti multi km anual si doriti sa faceti economie la anvelope.

  • performanta oferita

Setul de cauciucuri all season nu va oferi aceleasi performanta la capitolul franare sau aderenta, fie ca vorbim de asfalt uscat sau umed/acoperit cu zapada, in comparatie cu pneuri contruite strict pentru acel sezon. Daca aveti o masina performanta si aveti un stil de condus sportiv, este recomandat sa alegeti un set de anvelope contruite pentru acel sezon.

Prin urmare, un set de anvelope all season este recomandat daca nu parcurgeti multi km anual si aveti un stil de condus preventiv, format din franari si accelerari treptate, fara bruscari ale masinii. Producatorii ofera o gama variata de pneuri pentru toate anotimpurile si pe mai multe dimensiuni, pentru o gama variata de masini si tipuri de jante.