fbpx

Anvelope all season sau anvelope vara

Anvelopele all season au devenit o varianta populara in jurul soferilor romani, datorita versatilitatii lor si pentru faptul ca pot fi folosite pe toata perioada anului. Insa un set de cauciucuri m s nu ofera aceeasi performanta precum un set de anvelope construite special pentru un anumite sezon. Diferenta consta atat in modul in care este construita anvelopa, cat si in cauciucul si compusii folositi in constructia ei. O anvelopa pentru toate anotimpurile nu avea aceeasi performanta in timpul sezonului cald precum un pneu de vara si nici va egala performanta unui pneu de iarna in timpul sezonului rece. Cu ce difera mai exact o anvelopa m s fata de o anvelopa de vara in acest caz:

  • banda de rulare diferita

Forma benzii de rulare in cazul pneurilor m s este un mix intre o anvelope de vara si una de iarna, incercand sa imbine forma in V care permite o aderenta ridicata pe zapada cu un rand de benzi ce permit o folosire intensa pe timpul verii. Insa acest mix nu ofera o performanta ridicata in timpul franarilor de urgenta sau a accelerarilor bruste. Prin urmare, indiferent daca aveti un stil de condus sportiv sau preventiv, anvelopa nu va va oferi sustinerea necesara in timpul virajelor sau a condusului.

  • duritatea cauciucului

Anvelopele all season sunt concepute dintr-un cauciuc mai moale, pentru a nu se intari la temperaturile foarte joase din timpul iernii. De acest motiv ele nu ofera sustinerea necesara pe timpul verii, cauciucul deformandu-se foarte usor la temperaturi ridicate. Din acest motiv anvelopele all season nu ofera sustinerea necesara in timpul virajelor sau a folosirii intense din ambele perioade.

  • compusii din constructie

Compusii dintr-un set de anvelope m s fac ca anvelopa sa se uzeze mult mai intens atunci cand este folosita pe perioada verii. Prin urmare, in timp un set de anvelope all season poate deveni mai costisitor decat doua seturi separate, fiind nevoia sa schimbati mai rapid pneurile all season din cauza uzurii lor.

Prin urmare, exista o serie de dezavantaje in folosirea unor anvelope m s, chiar daca pot parea o solutie buna, ele in timp duc la un cost mai ridicat si nu ofera o performanta acceptabila.