fbpx

Anvelope all season sau anvelope de sezon

Cauciucurile all season au devenit o alegere preferata de catre soferi romani, datorita versatilitatii lor si capacitatii de a fi folosite toate durata anului, in legalitate. Primul model de acest timp a fost lansat da catre Goodyear in 1988 si a luat cu asalt piata auto, fiind aleasa ca echipare de fabrica pentru multi producatori de autoturisme. Chiar daca in acea perioada exista o gama restransa de anvelope auto all season, soferi tot le preferau datorita versatilitatii lor. In prezent sunt zeci de modele de la diferiti producatori pentru orice dimensiune si buget. Ramane insa o intrebare, sunt anvelopele all season la fel de bune precum cele construite special pentru un anumit sezon?

Raspunsul a fost dat de catre specialistii auto din domeniu care au facut mai multe teste comparatie intre profile pentru toate anotimpurile si anvelope vara sau anvelope iarna, iar diferentele au fost sesizabile. Iar concluziile au fost

 

  • anvelopele all season nu au o durata de viata ridicata

Din cauza folosirii lor pe toate perioada anului, atat in conditii de temperaturi ridicate vara cat si la temperaturi scazute iarna, profilele all season nu rezista o perioada mare de timp. Chiar daca costul de achizitie a unui singur set de profile all season poate fi mai scazut decat achizitia de 2 seturi diferite in functie de sezon, faptul ca se uzeaza mai intens va necesita o achizitie mai rapida, fiind astfel un cost mai ridicat in timp.

  • performantele nu sunt asemanatoare

Din cauza formei benzii de rulare care incearca sa imbine performanta pe timpul verii cu cea pe timpul iernii, anvelopele all season nu ofera aceleasi performante precum un profil de cauciuc construit special pentru acel sezon. Indiferent de stilul de condus pe care il aveti, distanta de franare va fi una marita la profilele de all season in comparatie cu un set de anvelope vara sau iarna.

  • costul in timp este unul ridicat

Asa cum am mentionat, din cauza uzurii intense intr-o perioada scurta de timp, anvelopele all season necesita o schimbare mai rapida in comparatie cu profilele dedicate sezonului. In timp, costul de achizitie recurent va ajunge la costul achizitiei de 2 seturi separate.

Prin urmare, tinand cont de aceste motive, puteti face o alegere obiectiva cu privire la achizitia unui set de anvelope online la un pret accesibil.