fbpx

Anvelope ALL SEASON – Avantajele si Dezavantajele utilizarii lor!

Anvelope ALL SEASON – Avantajele si Dezavantajele utilizarii lor! O anvelopa pentru toate anotimpurile (all season) este o anvelopa hibrid care poate fi utilizata atat in conditiile de vara cat si cele de iarna.

Caracteristici principale ale anvelopelor all season

O anvelopa pentru toate anotimpurile (all season) este o anvelopa hibrid care poate fi utilizata atat in conditiile de vara cat si cele de iarna. Prin constructie, anvelopele all season imbina tehnologia anvelopelor de vara, respectiv de iarna, fapt ce iti permite sa conduci in toate perioadele anului, atat pe suprafete uscate si umede dar si pe zapada.

Anvelopele all season oferta o alternativa mult mai sigura datorita manevrabilitatii si aderentei mai bune in conditii dificile, avand in vedere ca in mare parte din Europa, este comun condusul cu anvelope de iarna in timpul verii si in foarte putine cazuri viceversa.

Anvelopele pentru toate anotimpurile vor simplifica situatiile in care esti obligat sa alternezi intre anvelopele de vara sau de iarna de doua ori pe an. Daca nu stii ce cauciucuri sunt mai potrivite pentru masina ta poti alege sa-ti cumperi anvelope all season de pe vadrexim.ro, vei primi de aici toate informatiile de care ai nevoie la momentul achizitiei.

Anvelopele all-season – sunt ele o alternativa buna in comparatie cu cele de iarna ?

Anvelopele all season au un randament si performante foarte bune la temperaturile ce sunt cuprinse intre -10°C pana la +30°C. Anvelopele in cauza au fost proiectate cu caneluri aproximativ similare cu cele ale anvelopelor de iarna, fapt ce asigura o manevrabilitate excelenta chiar si pe drumurile acoperite de umezeala sau zapada.

Daca locuiti intr-o zona unde iernile sunt blande iar ninsorile sunt doar evenimente ocazionale, anvelopele all season va vor asigura un condus silentios si lin, fiind o alternativa excelenta pentru dumneavoastra. Sa nu uitam totusi ca anvelopele de iarna detin suprematia in conditiile extreme, unde sunt prezente ninsorile abundente sau gheata pe carosabil.

Este bine sa alegem echiparea masinii cu anvelope all season ?

Anvelopele all season, anvelope pentru toate anotimpurile sau mixte cum mai sunt denumite in mod traditional, sunt niste anvelope de tipul hibrid care pot rula foarte bine la -10°C dar si la 30°C.

Care este secretul acestor anvelope? Prin faptul ca imbina caracteristicile cele mai bune ale celor doua tipuri principale de anvelope, de vara si de iarna, ele va permit sa conduceti in siguranta atat pe drumurile uscate si umede din timpul verii si al iernii, dar si pe zapada abundenta. Astfel am evidentiat principalul avantaj al anvelopelor all season in comparatie cu cele de vara, chiar daca anvelopele all season nu vor fi la fel de eficienta ca o anvelopa de iarna care ramane cu siguranta cea mai buna optiune pentru zapada, anvelopele all season va pot garanta mobilitatea si siguranta in destul de multe conditii de zapada.

Pe de alta parte, bifam si un dezavantaj. In cazul anvelopelor pentru toate anotimpurile, atunci cand temperaturile cresc peste valoarea de 7°C , ele vor avea o distanta de franare mai mare decat a acelora de vara, atat in conditii de teren umed dar si uscat.

Prin intrebuintarea lor, anvelopele all season au capabilitatea de a oferi compromisul cel mai bun, prezentand avantaje net superioare unui cauciuc de iarna in timpul verii, dar si in cazul unui cauciuc de vara pe timpul iernii, ele devenind foarte populare inca de la inceputuri.

Altfel spus, anvelopele all season sunt solutia ideala care iti va permite sa conduci masina pe tot parcursul anului fara niciun fel de problema.

Va recomandam totusi sa verificati toate anvelopele la trecerile dintre sezoane!

In zonele unde iernile nu sunt foarte gresive, cu straturi mari de zapata, anvelopele all season sunt foarte raspandite si apreciate. Pot fi achizitionate la preturi mai accesibile decat anvelopele de iarna, si au un randament net superior fata de anvelopele de vara in conditii de iarna. Pentru unii, schimbul anvelopelor de doua ori pe an, primavara sau vara si mai apoi iarna, poate fi o adevarata problema, un veritabil cosmar.

Anvelopele all season iti vor permite sa circuri fara sa schimbi anvelopele la trecerea dintre sezoane, atat cand vorbim despre carosabil uscat dar si despre zonele acoperite cu zapada.

Avand o rezistenta sporita la rulare, iti vor permite sa circuli mai mult si mai economic. Poti afla mai multe informatii despre anvelopele all season aici.

Sa recapitulam avantajele anvelopelor all season

– sunt acele anvelope polivalente care functioneaza atat pe zapada in timpul iernii, dar si pe timp de vara pe suprafetele de drum uscate

– castigi cu siguranta timp si spatiu pentru ca nu mai trebuie sa depozitezi cauciucurile de iarna pe timp de vara si vice-versa.

– te vor ajuta sa scutesti costurile si timpul de montare/demontare pentru cauciucurile de vara si in mod implicit de iarna.

 

 

Sursa foto: Vadrexim