Anvelope noi sau second hand?

Piata de accesorii auto a fost invadata in ultima perioada de anvelope second hand importate din tarile vecine, cu provenienta in special de la masini care au suferit accidente sau care au fost dezmembrate. Prin urmare, calitatea anvelopelor nu poate fi atestata prin nimic iar gradul de siguranta oferit de catre ele este unoeri minim, fiindca prezinta defecte minore ce nu ies in evidenta cu ochiul liber insa ele se manifesta atunci cand conduceti. Argumentul achizitiei de anvelope second hand, in comparatie cu achizitia de anvelope noi il reprezinta factorul economic. Insa acesta nu este un argument destul de puternic, fiindca mai multi producatori de anvelope auto au scos profile de buget, accesibile oricarui sofer si pe foarte multe dimensiuni.

Care este avantajul cumpararii de anvelope ieftine noi in detrimentul achizitie de anvelope auto second hand de la producatori de top:

  • avantajul unei anvelope noi, care beneficiaza de garantie si certificat de calitate. Pentru orice defect din cauza unui erori de productie primiti anvelopa noua sau contravaloarea ei inapoi. In schimb, la o anvelopa second hand, trebuie sa suportati dvs costul schimbarii ei, ajungand in final sa cumparati tot un set de anvelope noi.
  • avantajul unui profil cu banda de rulare care evacueaza rapid apa, avanda o inaltime ridicata in comparatie cu cele uzate. Astfel evitati fenomenul de acvaplanare si implicatiile sale.
  • avantajul unei anvelope ce nu prezinta defectiuni pe flanc, cum ar fi taieturi sau galme. Astfel riscul de explozie este diminuat considerabil.

Aceleasi argumente se pot aplica si in cazul achizitiei de jante ieftine, acum fiind o serie de modele la un pret accesibil pentru orice sofer, fiind mai recomandate in comparatie cu un set de jante second hand, care pot prezenta defectiuni precum fisuri, rupturi, care duc la pierderi de presiune sau chiar distrugerea jantei. Este mereu recomandat sa optati pentru jante aliaj noi, pentru un condus sigur si pentru o performanta ridicata a masinii.