Anvelope de iarnă sau anvelope All Season – ce, cum și când să le alegi?

13 august 2020
Autor:
BOSSNET EXPERT S.R.L.

Echiparea autovehiculelor din timp se numără printre principalele activități pe care orice șofer și proprietar de autoturism trebuie să le întreprindă la primele semne ale sezonului rece. Chiar dacă încă ne bucurăm de soare, temperaturi ridicate și de un bronz exemplar, pregătirea anticipată a tuturor etapelor cu privire la mașină te vor ajuta să economisești o sumă frumușică. Acest lucru se datorează faptului că cererea este mai mică în anotimpurile călduroase, prețurile fiind la fel de scăzute.

Sezonul rece impune o anumită pregătire atât a noastră, cât și a autovehiculelor. În timp ce fiecare dintre noi este în căutarea unor ținute potrivite pentru zilele reci, și autoturismul tău trebuie să fie la fel de bine echipat. Acest lucru îți va conferi un nivel ridicat de siguranță pe străzi, în ciuda carosabilului umed sau alunecos.

Utilizarea anvelopelor de iarnă

Din punct de vedere tehnic, orice pereche de anvelope iarna este special concepută pentru a face față chiar și celor mai aprige condiții meteorologice. În timpul iernii, mulți șoferi se confruntă cu diverse provocări în trafic, majoritatea dintre ele fiind datorate carosabilului deloc prietenos.

Potrivit specialiștilor, anvelopele de iarnă sunt recomandate din primul moment în care temperatura atinge sub 7 grade Celsius. Anvelopele folosite în sezonul cald trebuie să fie schimbate cu unele de iarnă, pentru a evita apariția evenimentelor neplăcute.

Spre deosebire de cele folosite primăvara și vara, anvelopele de iarnă au un profil total diferit. Acestea dispun de până la 5 ori mai multe lamele și de o flexbilitate mai mare, în așa fel încât să aibă o aderență mult mai bună pe un carosabil acoperit cu zăpadă sau gheață.

Folosirea anvelopelor All Season

Dacă până acum făceai schimbul între anvelopele de iarnă și cele de vară la un interval regulat de timp, anvelopele All Season te vor ajuta să scapi de această responsabilitate în fiecare an. Cu toate acestea, este important de precizat faptul că acestea nu conferă un nivel prea mare de stabilitate și siguranță atunci când carosabilul este acoperit cu gheață. În ceea ce privește configurația, anvelopele All Season se aseamănă într-o proporție destul de mare cu cele de vară.

Este de la sine înțeles faptul că anvelopele All Season reprezintă o alegere oportună din perspectivă financiară. În loc să suportăm costul schimbării a două tipuri de anvelope pe an, cele All Season se montează o singură dată și nu au costuri adiționale.

Modelele sunt ideale pentru a fi folosite atât vara, cât și iarna, în măsura în care nu ești nevoit/ă să faci față unor condiții meteo extreme. Bucură-te de parcurgerea oricărui drum fără griji, într-o manieră precaută. Pentru asta, alege tipul de anvelope care se pretează cel mai bine nevoilor tale și bugetului pe care îl ai la dispoziție, chiar din prima zi, alege AnveloStar!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram