fbpx

Analiza tripsta: Destinatiile alese de europeni in octombrie: Roma Amsterdam si Londra Romanii calatoresc in principal spre Bucuresti si Chisinau dar

Desi romanii se incadreaza in media europeana in ce priveste demograficele si planificarea calatoriei, ei folosesc mai mult dispozitivele mobile in realizarea rezervarilor decat europeanul mediu.

Barbatii au facut cele mai multe rezervari pentru luna aceasta, fie ca avem in vedere datele la nivel european (60.8%) sau cele specifice pietei locale, unde procentajul a fost putin mai ridicat, ajungand la 63.5% din totalul rezervarilor.
Varsta medie a persoanelor care calatoresc luna aceasta este de 38 de ani in ambele cazuri, iar calatoriile sunt planificate din timp: cele 39 de zile in avans cu care romanii au realizat rezervarile fiind putin peste media europeana de 36 de zile. In acelasi timp, suma medie cheltuita de europeni pentru zborurile din luna aceasta este de 351,72 Euro, cu 52% mai mult decat suma medie cheltuita de romanii care au calatorit in octombrie si care a fost de 230,02 Euro.
Daca avem in vedere toate rezervarile realizate la nivel european, top-ul 3 al destinatiilor alese de catre calatori luna aceasta e format din Roma, Amsterdam si Londra, in timp ce romanii au rezervat predominant zboruri catre Bucuresti si Chisinau, urmate apoi de Istanbul si Roma.
Cea mai scumpa rezervare de luna aceasta, la nivel european, a fost pentru un zbor dus-intors pentru un pasager adult de la Paris in Insula Mauritius si care a costat 5.360,22 Euro. Romanii, la randul lor, au finalizat si ei rezervari scumpe: cel mai mult a platit un roman pentru un zbor dus-intors pentru doua persoane de la Tel Aviv la Roma, in valoare de 1.600,83 Euro, in timp ce cea mai scumpa rezervare cu plecare de pe teritoriul romanesc a fost pentru un zbor dus-intors pentru o persoana de la Bucuresti la Zanzibar, pentru care s-au platit 814, 26 Euro.
In ce priveste felul in care prefera sa faca rezervarile, dispozitivele de tip desktop sunt preferate atat la nibel european (82.5%) cat si local (74.6%), insa romanii par sa fie mai predispusi decat media europeana la a folosi dispozitive mobile (19% comparativ cu 17.3% la nivelul pietelor europene) si aplicatia iOS dedicata (6.3% comparativ cu cei 0.2% la nivel european in ansamblu).

Despre tripsta
In 2005, doi antreprenori talentati au lansat in Atena, Grecia, unul dintre puncta cele mai fierbinti ale turismului international, un start-up numit initial travelplanet24. In prezent, agentia de turism online tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre – tripsta, airtickets si travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turisti loiali din 45 de piete internationale pe care compania opereaza in prezent.
Cu birouri in Atena, Bucuresti si Istanbul, echipa noastra de peste 260 de genii turistice pasionate se asigura ca ajungeti la destinatie la cel mai mici preturi garantate si cu sprijin dedicat. Motoarele noastre pentru rezervari proceseaza peste doua milioane de cereri de calatorie pe minut pentru a se asigura ca turistii primesc seturi complete de optiuni si preturi pentru calatorii cu avionul, trenul, feribotul sau autoturismul. Suntem capabili sa facem asta pentru ca strangem peste 100GB (echivalentul a peste 50,000 de melodii) in date privind rezervarile in fiecare zi si le utilizam pentru a va face experienta de cautare mai usoara si intuitive, indiferent de dispozitivul pe care il folositi. La aceasta se adauga serviciul multi-lingv de talie mondiala dedicate pasagerilor si stim deja ca veti face din urmatoarea experienta de booking o experienta extraordinara.