fbpx

Amenzi dure pentru soferii care nu folosesc scaune auto pentru copii

Codul Rutier are câteva modificări începând de ieri, referitoare la introducerea de amenzi pentru lipsa scaunului special destinat copilului până în trei ani, suspendarea carnetului pentru neplata amenzilor și la înăsprirea sancțiunilor.

Amenzi mari pentru soferii care nu folosesc scaune auto pentru copii

Scaune speciale sau centură. Noua legislație rutieră impune amenzi de până la 450 de lei pentru şoferii care nu transportă copiii în scaune speciale sau cu centură. „Se acordă patru sau cinci puncte de amendă, care înseamnă, în bani, 360 sau 450 de lei, ţinând cont că un punct de amendă este 90 de lei în prezent”, a declarat şeful Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Florin Brăcea.

De unde sa cumperi scaune auto pentru copii?

Scaune auto pentru copii gasesti la majoritatea magazinelor ce se ocupa cu comercializarea articolelor pentru copii si bebelusi. Preturile difera insa. Tocmai pentru aceea iti recomandam magazinul online iBebe de unde poti cumpara scaune auto marca Primii Pasi la preturi mai mult decat accesibile.

Codul Rutier are o nouă prevedere care permite și posibilitatea recoltării de probe biologice la locul accidentului. Până acum, recoltarea se putea face doar în spitale și clinici. Asta va permite anchetatorilor să constate dacă șoferul a consumat alcool sau droguri și se va face și în ambulanțe ori autospeciale, la locul accidentului. Mai trebuie precizat că introducerea amenzilor pentru lipsa scaunului pentru copil a fost o solicitare a Poliției Rutiere pentru protejarea micuților. Spre exemplu, pe 1 septembrie, pe DN6, la ieșirea din localitatea Slatina Timiș, Caraș-Severin, șoferul unui Volkswagen a intrat pe contrasens la o depășire și a izbit un TIR. În urma impactului, un copil de un an, aflat pe bancheta din față a autoturismului, a fost proiectat prin parbriz și a murit. Șoferul a supraviețuit.