Amenajarea unei mansarde – sfaturi de la arhitecti

21 ianuarie 2019
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Achizitia unui apartament este destul de impovaratoare in unele cazuri. Pentru unii proprietari in timp apar si altfel de nevoi de spatiu, ceea ce ii determina sa isi doreasca amenajarea unui spatiu de tip mansarda. Pare sa fie o abordare mai eficienta decat o alta achizitie sau investitie intr-o locuinta. Insa desi constructia si amenajarea unei mansarde este poate mai avantajoasa privind costurile, asta nu inseamna ca este lipsita de eforturi si griji.

In primul rand, este nevoie de o colaborare solida cu un specialist, arhitect si proiectant. Chiar daca structura de baza exista, sunt necesare avize, autorizatii de constructie. Preturile de investitie sunt oarecum mai scazute decat cele percepute pentru constructia de la zero. Acesta variaza in functie si de preferinte, de finisaje, materiale folosite. Costurile sunt chiar si mai scazute, daca podul este bine intretinut, daca nu sunt semne de uzura, iar suprafata nu este una exagerat de mare.

Parerea specialistului

Daca in prima faza ideea de mansarda pare sa fie una de depozit sau spatiu de timp liber, cu putina creativitate se poate crea un spatiu perfect functional, de locuit. Arhitectii primesc astfel de solicitari, astfel ca se poate spune ca in ultimii ani a devenit o tendinta. Exista un interes tot mai mare privind acele proiecte blocuri care permit extinderea cu un etaj, astfel incat functionalitatea sa fie aceeasi pentru toti, fara risc si compromis de siguranta.

Motivatia este legata de investitia oarecum minima, ce poate reda un spatiu comod, dar si practic. Uneori se pot crea spatii chiar si mai mari decat apartamentele deja existente - formand o compartimentare preferentiala.

Etapele mansardarii

In primul rand, specialistii precum echipa Smart Home Concept realizeaza un studio tehnic, pentru a determina ce greutate suporta structura. Acolo unde aceasta este mai fragila, se poate decide montarea unor stalpi de sustinere si a unor grinzi. Cat priveste materialul folosit, mai popular pare sa fie lemnul, intrucat constructia este realizata rapid, iar beneficiile acestui material il recomanda.

Urmeaza un proiect realizat de arhitect, ce va fi pus in aplicare. Cu un schelet realizat in prealabil, se va proceda inchiderea mansardei cu placi OSB. Izolatia termica este si ea parte din acest plan. Este un pas important in proiect, alegerea depinzand de preferinte si buget.

Sunt preferate foliile protectoare, pentru ca au rol de a preveni supraincalzirea mansardei. Aceasta poate fi prinsa pe tavan sau in interiorul peretilor.

La finisaje, ultimul pas, se tine cont de utilitatea, destinatia mansardei. Aceasta poate fi completata de lambriuri, de tapet, vopsea sau alte materiale, in ideea de a crea un spatiu intim.

Atentie!

Amenajarea unei mansarde implica aceeasi responsabilitate ca si in alte cazuri. Nu este loc de amatori, in conditiile in care investitia facuta trebuie sa rezulte intr-un spatiu ce poate fi folosit in siguranta.

Smart Home Concept propune proiecte de casa cu mansarda sau proiecte de locuinte colective, pentru blocuri de asemenea. Acestea pot insemna constructii de la zero sau proiecte de extindere ale unui spatiu deja extistent. Nimic nu este imposibil cand la mijloc este vorba de colaborarea cu experti proiectanti si o echipa dedicata planului de constructie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram