Amber Studio prezinta în premiera primul joc dezvoltat în întregime sub IP propriu

24 mai 2016

București, 24 mai 2016
După colaborări de succes cu Disney Interactive și Fox Digital Entertainment, Amber Studio – cel mai mare studio indie de jocuri video din România – prezintă Link Twin, primul joc dezvoltat sub IP propriu. Acesta a fost dezvăluit, în premieră, în cadrul Romanian Design Week, și ilustrează o nouă etapă în parcursul studioului către poziționarea ca un jucător de succes pe piața internațională a gamingului.
Link Twin a luat naștere în urma unui game jam intern organizat de către Amber Studio în iarna anului 2015. Jocul este rezultatul a șase luni de muncă a unei echipe de opt oameni, formată din doi programatori, un producător, trei designeri, un Game Artist și un Game Animator. Așa cum îi spune și numele, în Link Twin, jucătorul are ca scop poziționarea a două personaje, concomitent într-un nivel, astfel încât ficare dintre ele să corespundă uneia dintre ieșirile din nivelul respectiv. Pe măsură ce utilizatorul înaintează în joc, va descoperi noi tehnici de a folosi obiectele din joc pentru a finaliza fiecare nivel, acestea devenind mai complexe cu fiecare capitol.
„Fiind un proiect de suflet, Link Twin reprezintă un pas important în afirmarea Amber Studio ca un jucător pe piața internațională de gaming. Ai o șansă să te afirmi global doar prin calitatea muncii făcute. Nu există detaliu prea mic. Am ales să prezentăm proiectul în cadrul Romanian Design Week pentru a reafirma convingerea noastră conform căreia gamingul face parte din industriile creative. Piața din România este în continuă expansiune, începând să joace un rol din ce în ce mai important pe harta internațională a industriilor creative”, a declarat Dragoș Hâncu, General Manager în cadrul Amber Studio.
Jocul va fi disponibil începând cu 26 septembrie 2016 pentru utilizatorii platformelor Android, iOS și Microsoft.
De asemenea, Link Twin va fi prezent și la standul Amber din cadrul ESL Arena de la East European Comic Con, eveniment ce va avea loc între 27 și 29 mai 2016.
Printre cele mai mari proiecte la care studioul a lucrat până în prezent se află jocurile Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels, Yahtzee with Buddies și The Martian.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram