fbpx

Aman Luchian Ressu Maxy vedetele Licitatiei Ara Art din data de 1 octombrie 2014

Licitatia organizata de Casa de licitatii si Galeria de arta Ara Art in data de 1 octombrie la Casa Capsa s-a incheiat cu 29 de lucrari adjudecate de noi proprietari. Lucrarea vanduta cu pretul cel mai mare (8000 euro) a fost Bust de adolescenta cu fundita roz, semnata Camil Ressu. Iar lucrarea cu cei mai multi pasi de licitare a fost Curtezana de Max Herman Maxy, licitata in 8 pasi si adjudecata pentru suma de 4200 euro.

Tot la capitolul lucrarilor adjudecate in mai multi pasi de licitare se inscriu si lucrarea de avangarda Echilibristele de Hugo Scheiber, adjudecata cu 1900 euro, si Marul de Gheorghe Petrascu, adjudecat cu 1100 euro, dupa 5 pasi de licitare.

Iar cei mai populari autori au fost Vermont si Tonitza, pentru care s-au licitat si adjudecat cate trei, respectiv doua lucrari. Cea mai scumpa dintre cele trei lucrari semnate Nicolae Vermont a fost Targ la Grabenstatt, adjudecata pentru 2600 euro. Iar cele doua lucrari de grafica sangvina semnate Nicolae Tonitza au fost luate in primire de noii proprietari pentru 700, respectiv 800 de euro.

Alte lucrari ce merita mentionate: Femeia in negru de Theodor Aman a fost vanduta cu 7000 euro, Autoportretul lui Luchian cu 3000 euro, iar Car cu boi de Ion Panteli Stanciu cu 4000 euro. Trandafirii salbatici semnati Ion Piliuta au fost achizitionati cu 2600 euro, iar lucrarea Ospat de Constantin Daniel Stahi a fost adjudecata cu 3800 euro.

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii ARA Art.
***
Casa de licitatii ARA Art s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.