fbpx

Amadi ro depozite frigorifice la standarde europene

In Uniunea Europeana, vanzarea alimentelor este in continua dezvoltare, iar pentru o mai buna pastrare a acestora pana cand sunt comercializate, se apeleaza la congelare. Aceste alimente, odata ajunse de la producator sau distribuitor, sunt introduse in camere frigorifice pentru congleare, pastrandu-si astfel calitatile si proprietatile in timp. Apoi sunt vandute sau distribuite mai departe, pana la nivelul magazinelor mici de desfacere.

Depozitele frigorifice, sunt asemanate fizic din punct de vedere al intaltimii cu unele blocuri, ele fiind construite pe un schelet metalic, bine izolate termic. Depozitele si camerele frigorifice au foarte putine cai de acces, de obicei nu au geamuri si doar cateva usi, fiind prevazute cu sisteme metalice/ rafturi de depozitare a alimentelor cu scopul de a ramane congelate, la temperaturi cuprinse intre -25 si -75 de grade Celsius, in functie de cerintele marfurilor respective.

Aceste depozite frigorifice sunt prevazute cu sisteme moderne si eficiente de combatere a incendiilor, aceasta fiind de fapt si marea problema. Nu pot fi folosite in stingerea focului sistemele clasice pe baza de apa, deoarece temperatura fiind foarte scazuta in aceste depozite frigorifice, apa ar ingheta.

O solutie profesionala, este faptul ca aceste depozite frigo sunt prevazute cu instalatii pe baza de azot, care scad efectiv concentratia de oxigen, pana cand este aproape imposibil sa apara un incediu, arderea nu mai este posibila.

Datorita temperaturilor scazute existente in depozitele si in camerele frigorifice, munca din interior este deosebit de grea si nu se poate sta mult timp inauntru atunci cand sunt temperaturi foarte scazute. Sunt necesare numeroase pauze, iar la final, se trece printr-o zona de acomodare, inainte de a iesi direct afara, deoarece contactul cu mediul inconjurator( daca exista temperaturi ridicate) poate fi chiar fatal, diferentele de temperatura de cele maimulte ori depasesc 50 de grade Celsius.

Deep Freeze este un tip de depozit frigorific, care reprezinta in prezent cea mai buna metoda de conservare a alimentelor de orice fel, indiferent daca vorbim de cele de baza sau cele care au caracter perisabil.

Si in Romania, aceasta metoda de pastrare a alimentelor s-a dezvoltat foarte mult in ultima vreme, pe piata fiind numeroase firme care ofera servicii de instalatii, camere si depozite frigorifice.

Amadi are o bogata experienta in acest segment de piata, fiind unul dintre cei mai mari jucatori la nivel national. Infiintata in 1993, cu “o echipa de angajati cu vasta experienta in domeniul de distributie, reparare, montaj, executie si intretinere a instalatiilor si camerelor frigorifice industriale.”

Bazata pe o echipa de profesionisti, Amadi ofera servicii complete, profesionale si complexe in tot ceea ce tine de segmentul de depozite frigorifice, la nivel industrial, avand numerosi clienti la nivel national cat si international.

Pentru mai multe detalii, Amadi va sta la dispozitie prin executie, montaj si intretinere depozite frigorifice, indiferent de complexitatea si natura lucrarii.