fbpx

Alifie chinezeasca: utilizari si beneficii pentru sanatate

Ce este alifia chinezeasca?

Alifia chinezeasca este folosita de sute de ani și vânduta în întreaga lume. Alifia chinezeasca este o crema pe bază de plante care încorporează tehnologia modernă, cu concepte antice de ameliorare a durerii din medicina chineză, ajutând la ameliorarea durerilor musculare și articulare.

Alifia este cunoscuta de aproape toată lumea, dar aproape nimeni nu știe de unde vine de fapt. Acest amestec de plante cu proprietăți analgezice eficiente, care ajută în situații de urgență, a fost brevetat în jurul anului 1870 de medicul chinez Aw Chu Kin.

Substanța ușor grasă, cu adaos de uleiuri vegetale naturale, mentol și camfor, are proprietăți de încălzire și calmare a durerii. Ingredientele din compozitie ajută atât in cazul durerilor osoase, cât și in cazul celor musculare.

Unguentul, deși considerat un remediu „popular”, are o eficiență dovedită științific, efectul său este uneori chiar mai puternic decât cel al paracetamolului și în plus, nu provoacă alergii.

Mentolul, unul dintre ingredientele principale ale alfiei chinezesti, reîmprospătează și are proprietăți de inhalare, ameliorează sinusurile înfundate, adesea asociate cu răcelile.

Uleiurile esențiale de cuișoare și eucalipt sunt recomandate pentru reducerea simptomelor produse de mușcăturile de insecte. Aceste ingediente se regasesc si in Ulei antireumatic raceala si gripa, un alt produs chinezesc cu puternice proprietati terapeutice.

Durerea articulară este o afecțiune obișnuită care poate avea cauze inflamatorii și neinflamatorii. Tratamentul durerii articulare depinde de cauza acesteia, dar in cele mai multe cazuri putina alifie chinezeasca aplicata direct pe piele, potate fi de mare ajutor.

Alifia este recomandata în special persoanelor care se confrunta cu:

  • probleme sinusale;
  • răceli, curgerea nasului, febră;
  • dureri de cap, musculare, spate sau articulații;
  • durere artritică la nivelul mâinilor;
  • dureri menstruale;
  • iritații ale pielii, mușcături de insecte etc.

Orice alifie chinezeasca funcționează instantaneu, are efect dovedit, este ieftina, naturala și eficienta.

Amestecul de plante ajută la ameliorarea durerilor articulare și musculare și la calmarea mușchilor obosiți. Alifia poate fi utilizata în timpul încălzirii înainte de exercițiu sau pentru a ușura durerea de după antrenament.

Ca orice alifie chinezeasca, este potrivita atât pentru persoanele mai în vârstă, cât și pentru cele tinere. Poate fi folosita de adulți și copii, deoarece este foarte ușor de utilizat. Trebuie doar să luați un pic de unguent și să îl frecați pe locul dureros, iar pentru un desfundarea nasului, pur și simplu mirosiți unguentul.

Produsul este recomandat doar pentru uz extern. Alifia nu trebuie aplicata pe pielea copiilor cu vârsta sub 2 ani. Trebuie evitat contactul unguentului cu zona ochilor și aceasta este singura măsură de precauție care trebuie luată atunci când se utilizează.