fbpx

Alfabetizare digitala pentru seniorii din Sectorul 5

O grupa de 10 pensionari din Sectorul 5 al Capitalei vor participa la programul ECDL EqualSkills in urma caruia vor putea obtine certificarea ECDL EqualSkills pentru initiere IT, recunoscuta international.
ECDL EqualSkills este un program de initiere IT, parcurs cu un indrumator, care ajuta la eliminarea fricii de computer, cu ajutorul unei abordari simple ce asigura competentele elementare de utilizare a computerului, email-ului si Internetului. Aceste competente IT elementare reprezinta cheia participarii complete a indivizilor la societatea actuala dependenta de tehnologie. Programul ECDL EqualSkills se va derula pe parcursul a aproximativ 20 de ore.
Prin “Alfabetizare digitala pentru seniori”, Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai contribuie activ la atingerea obiectivelor Agendei Digitale Europene. Dezvoltarea competentelor IT ale persoanelor in varsta din Europa este considerata cruciala pentru imbatranirea lor activa si participarea sociala continua. La orice varsta, cetatenii europeni trebuie sa fie capabili sa utilizeze tehnologia ce le poate cu mult imbunatati calitatea vietii.