fbpx

Alfabetizare digitala pentru seniori

Programul si-a propus sa faciliteze accesul la societatea informationala pentru persoanele in varsta. Prima etapa a programului s-a desfasurat in perioada aprilie – iunie 2012 si a urmarit instruirea si certificarea ECDL EqualSkills a cate 10 persoane, membre in Clubul seniorilor din Sectorul 1 si Sectorul 2 Bucuresti. Cea de a doua etapa a programului a inceput in luna ianuarie 2013 pentru un numar de 12 seniori din Sectorul 6.
Dupa aproximativ 22 de ore de training, 10 dintre participanti au finalizat cu succes programul, obtinand certificarea ECDL EqualSkills. Este remarcabila reusita tuturor, in grupa participand persoane cu varsta intre 60 si 84 de ani. Majoritatea a declarat ca principala motivatie pentru participarea in program a fost nevoia de comunicare cu rudele si prietenii, dar si dorinta de a obtine mai multe informatii utile cu ajutorul computerului.
“Este foarte util sa poti accesa Internet-ul, sa trimiti un email. Acest lucru face parte din viata noastra. Suntem in secolul XXI!” – Barbu Gabriela Severina, absolvent grupa Sector 6 “Alfabetizare digitala pentru seniori”.
Prin “Alfabetizare digitala pentru seniori”, Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai contribuie activ la atingerea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa. ECDL EqualSkills este un program adresat celor care se tem sau care se simt depasiti de noile tehnologii, fiind gandit ca un program flexibil de invatare care ofera cea mai completă introducere in lumea calculatoarelor.