Alfa ce avantaje iti ofera cele mai moderne seminee cu bio-etanol!

Tendinta spre eficienta energetica in cladiri a determinat inovatia pe o varietate de fronturi, iar semineul clasic, cu perfomante energetice slabe si emisii mari de particule, a fost prima tinta pentru reinventare.

Un semineu clasic presupune o teava in acoperisul casei, unde are loc un transfer de caldura, iar arderea lemnului nu e nici cea mai practica sau sanatoasa optiune, in schimb gama de seminee bio-etanol reprezinta o alternativa eficienta, sigura, si nu in ultimul rand plina de rafinament.

Cum recunoasetem cele mai moderne seminee bio-etanol?

Un semnieu cu etanol este in esenta o unitate din otel inoxidabil, compusa dintr-un platou de ardere, un capa si un ecran de protectie. Fiindca produsele secundare de ardere a etanolului (cel putin intr-un mediu perfect), produc numai caldura, dioxid de carbon si abur, aceste seminee nu trebuie ventilate spre exterior si nu necesita instalarea unei conducte de gaz.

Versatilitatea si adaptabilitatea lor remarcabile sunt atragatoare pentru consumatorii care doresc sa integreze seminee bio-etanol accesibile in locuintele lor.

Ce avantaje au semineele cu bio-etanol?

 • Sunt portabile;

 • Nu necesita ventilatie, ceea ce minimizeaza pierderea caldurii in interior;

 • Usor de instalat- Cele mai multe seminee bio-etanol permit instalarea de catre neprofesionisti, ceea ce poate constitui o economie financiara;

 • Nu necesita un cos de gaze;

 • Ardere curata;

 • Usor de utilizat;

 • Timp si costuri de mentenanta reduse- Fara cenusa si fara necesitatea de a curata un cos de fum;

 • Impactul scazut asupra mediului- Fara vapori de fum, cele mai noi seminee bio-etanol utilizeaza resurse regenerabile si nu necesita energie electrica;

 • Focarul cu etanol poate fi ajustat;

 • Sunt potrivite pentru utilizare atat in interior, cat si in exterior;

 • Reprezinta elemente decorative care imbunatatesc aspectul camerei pe tot parcursul anului;

 • Unele modele sunt prevazut cu opriri automate de siguranta si functii de umplere carburantului.

Combustibili utilizati

Semineele alternative sunt alimentate fie cu bio-etanol lichid, fie cu alcool din gel. Bio-etanolul este produs prin fermentarea subproduselor de plante, precum trestia de zahar sau cerealele cu drojdie. Bio-etanolul este considerat un combustibil ecologic, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, avand o amprenta carbonica minima, majoritatea fiind atribuita transportului catre utilizatori.

Exista doua diferente primare intre combustibilii lichizi si gel. Primia dintre ele este: etanolul lichid trebuie sa fie manipulat cu atentie in timpul realimentarii, in timp ce cartusele de gel simplifica procesul de realimentare si sunt concepute pentru o singura utilizare. Cea de a doua diferenta are legatura cu modul in care flacara poate sau nu sa fie controlata. Deoarece etanolul lichid este turnat intr-un recipient, este posibila reglarea inaltimii flacarii si efectul de ardere prin atenuarea deschiderii.

In ce incapere sa le instalam?

Fiindca nu au nevoie de un horn de evacuare, cele mai moderne semniee bio-etanol pot fi instalate in aproape orice incapere care respecta cerintele de instalare ale modelului. Un semineu pe bio-etanol poate fi instalat cu acceasi usurinta in spatiile interioare sau exterioare, fie incastrate sau nu.

Inainte de a alege un semineu, este indicat sa incepeti prin a afla daca dimensiunea camerei dvs. respecta conditiile de instalare ale modelului preferat. Este important ca in prealabil sa determinati distantele fata de pereti si alte constructii combustibile. Pentru a inconjura focarul, alegeti un material potrivit, precum piatra, betonul, tigla sau metalul.

Unele modele sunt prevazute cu ecrane de protectie din sticla, in timp ce altele lasa flacara expusa atingerii si curentilor de aer. In cazul in care sunteti in cautarea unui semineu in aer liber, acesta trebuie prevazut cu mijloace de protectie anti-vant. Optiunile cu flacara deschisa nu sunt recomandate gospodariilor cu copii mici.

Gaseste aici cele mai frumoase seminee cu bio-etanol

Contactati echipa Seminee Expert pentru a obtine informatii suplimentare si a afla raspunsurile la toate eventualele dvs nelamuriri. Expertii companiei sunt recomandati de experienta si calificare si o multime de clienti multumiti de-a lungul si de-a latul Romaniei. Solutia ideala pentru instalarea, intretinerea si constructia de seminee, Seminee-expert.ro este locul unde veti gasi aici cele mai atragatoare si accesibile solutii de sisteme pentru incalzire.

Accesati aici oferta integrala, sau contactati Seminee Expert la 0721 280 587 / 0784 292 820 / 0744 207 437 sau la office@seminee-expert.ro. De asemenea, sunteti asteptati la showroom in str. Toamnei nr. 27, sector 2, Bucuresti. Pentru case calduroase si confortabile.