Alegeti un ulei moto de calitate: Motul

19 iulie 2022
Autor:
HNR Creative Dimension

Un ulei moto de calitate Motul contine cateva caracteristici tehnice care te ajuta sa faci fata solicitarilor excesive ale motorului, atat in localitate, cat si in afara acesteia, pe drumurile lungi. In continuare, iti vom povesti mai multe detalii in legatura cu criteriile pe care trebuie sa le urmaresti in momentul in care iti propui sa selectezi un ulei moto!

Uleiurile sunt foarte importante pentru lubrifierea pieselor in miscare, pentru protectia acestora si prelungirea vietii motorului. Pentru motociclete, avand in vedere diversitatea de motoare si utilizari, respectiv diferentele mari de temperatura de la noi din tara intre sezonul rece si cel cald, exista o gama larga de uleiuri atat specifice pe clase, cat si universale.

Citind acest ghid vei afla cum iti poti reduce costurile cu intretinerea motorului, cum sa alegi un ulei de motocicleta la un pret bun si care sa fie compatibil cu modelul tau de vehicul. In continuare, iti prezint criteriile cele mai importante de care sa tii seama cand iei o decizie.

Uleiul moto Motul  pentru furca motocicletei ajuta la controlul suspensiei ghidonului, ca lubrifiant, si este folosit in special pentru modelele de curse.

Vascozitatea

Pentru a asigura ungerea optima a motorului, uleiul trebuie sa isi pastreze caracteristicile si sa ajunga rapid la piesele in miscare. Uleiul este mai subtire la temperaturi inalte si mai gros la cele scazute, astfel, in functie de temperatura ambianta, trebuie sa alegi vascozitatea necesara.

Conform SAE (Societatea inginerilor din industria de autovehicule) uleiurile se clasifica in monograde si multigrade.

Cele monograd sunt definite de o singura temperatura (scazuta sau ridicata ) de ex. 10W reprezinta -20 grade iarna / Winter, iar 40 reprezinta +35 grade.

Uleiurile multigrad pastreaza vascozitatea atat la temperaturi scazute, cat si crescute, codificarea fiind un grup de cifre, urmat de W (winter) si alt grup de cifre (de ex. 10W 40: – 20 grd. : + 35 grd.). Acest tip de ulei este recomandat soferilor care folosesc motocicleta atat pe perioada iernii, cat si vara.

Continutul de aditivi

Aditivii sunt combinati cu uleiurile in proportie de pana la 25% in scopul de a imbunatati anumite calitati ale acestora. Astfel, sunt aditivi pentru vascozitate, pentru curatire, antiuzura, antioxidare. Acestia ajuta la etanseizare – reduc astfel semnificativ consumul de ulei, anticoroziune – protejeaza piesele metalice impotriva ruginei, protectie termica – piesele nu isi vor modifica dimensiunea.

Aditivii pot fi:

  • compusi alifatici – cu rol de a imbunatati capacitatea uleiului de a adera la o placa metalica si de a forma o pelicula protectoare;
  • polimeri – cu rol de a ameliora fluiditatea la rece si vascozitatea la cald;
  • antioxidanti, anticoroziune si anti-uzura;
  • antispumanti – cu rol in dizolvarea aerului din ulei pentru a nu produce spuma; detergenti – dispersanti – cu rol de a impidica formarea depunerilor si a neutraliza rezidurile acide.

Cu cat sunt mai aditivate uleiurile, cu atat sunt mai scumpe, dar avand in vedere ca protejeaza motorul pe termen lung, poti lua in calcul o investitie. Selectati ulei moto de la dealeri autorizati, unimotors.ro ofera Motul ulei moto la preturi accesibile. Pentru alte piese si accesorii sau echipamente moto accesati paginile categoriilor dedicate.

Brandul uleiului moto

Printre cele mai cunoscute branduri de uleiuri de motor sunt: Castrol, Motul, Ravenol, Repsol, Valvoline. La alegerea brandulului trebuie sa tii cont de recomandarile producatorului motorului, certificarile si omologarile produsului, pentru a beneficia de cel mai bun ulei de motocicleta pentru vehiculul tau.

Capacitatea

In general, uleiul pentru motocicleta il poti gasi in doua cantitati: recipiente de 1 l sau de 4 l. Daca pleci la drum si ai bagaje multe nu ai nevoie sa te mai incarci si cu un bidon mare de ulei, asa ca vei achizitiona un recipient de 1l care iti va asigura motocicleta in timpul calatoriei.

Pentru o perioada mai lunga de timp poti sa-ti iei recipiente de 4l pentru ca au un pret mai avantajos. Daca folosesti ulei monograd ce trebuie schimbat in functie de sezon, este mai bine sa alegi cantitati mai mici (1l) mai ales daca nu calatoresti foarte mult cu motorul.

Recenziile cumparatorilor

Recenziile cumparatorilor iti arata cat de populara este marca de ulei pe care o utilizezi, dar si cat de performanta este in privinta performantelor sale. Analizeaza, deci, in mod minutios, site-urile dealerilor autorizati, recenziile utilizatorilor, dar si raportul calitate-pret. Alege, asadar, calitatea, chiar daca pretul prodului poate fi, uneori, piperat.

Alegeti asadar uleiul moto Motul compatibil cu motorul motocicletei dvs!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram