fbpx

Situatie dificila pentru primarul Danut Botescu

Cu doar cateva luni inainte de presupusele alegeri locale, in comuna Poeni din judetul Teleorman pare a se intampla o situatie cel putin rusinoasa pentru un primar in functie.

Conform unui sondaj de specialitate realizat de catre o agentie din judet, actualul primar, Danut Botescu (16%), se situeaza cu aproximativ 36 de procente sub principalul contracandidat, Ilcus Ionel (52,1%).

Locuitorii comunei Poeni s-au organizat si au raspuns favorabil la invitatia de a participa la sondaj intr-un numar de 298 de persoane, adica peste 10% din numarul de locuitori, lucru ce face din acest sondaj unul foarte relevant. In acelasi sondaj se mai arata ca 82.4% din respondenti nu sunt multumiti de imaginea comunei.

Cele doua personaje metionate anterior au mai concurat pentru postul de primar si la alegerile locale din 2016 unde Ilcus Ionel sustinut de catre Partidul National Liberal la acea vreme, s-a impus in batalia pentru primaria comunei Poeni. In anul 2017, locuitorii comunei Poeni au mers din nou la vot, deoarece au fost organizate alegeri intermediare din cauza faptului ca Ilcus Ionel a fost suspendat din fuctie pe motiv ca ar fi fost asociatul unei firme, desi aceasta era inactiva de ani buni, prefectul judetului a dispus suspendarea, lucru foarte posibil intr-un judet stapanit de “baronii” PSD.

Totusi, la alegerile din 2017, Ilcus Ionel si Danut Botescu au facut parte din aceeasi echipa, rezultand alegerea lui Danut Botescu in functia de primar al comunei Poeni (viceprimar inainte de aceste alegeri). Acum situatia pare a fi total opusa si se pare ca cei doi vor concura din nou pentru functia de primar.

Nu doar la nivel local are probleme Danut Botescu. In timp ce Partidul National Liberal i-a acordat din nou incredere si l-a confirmat pe Ilcus Ionel ca fiind candidatul acestora pentru primaria comunei Poeni, Danut Botescu pare a avea probleme si cu mai marii de la conducerea PSD Teleorman, nefiind confirmat inca pentru a candida la primaria comunei Poeni. Se pare ca imaginea acestuia in randul localnicilor ar cantari foarte mult in decizia celor din conducerea partidului.

La sfarsitul anului 2019, in presa locala au aparut diverse articole in care Danut Botescu era demascat asupra unor achizitii suspecte si angajari fictive.

Acesta a dispus efectuarea unor achizitii cu combustibili de peste 20.000 RON in luna noiembrie si se pare ca face acest lucru in mod regulat. Tot la capitolul achizitii suspecte sunt si cateva destinate reabilitarii unor drumuri, drumuri pe care, angajati ai redactiei nu le-au putut parcurge cu automobilele in conditii optime, desi sumele cheltuite pe reabilitari depasesc 200.000 RON.

Se pare ca toate aceste lucruri au cantarit enorm in opinia localnicilor exprimata in sondaj din moment ce Danut Botescu nu numai ca a pierdut teren in fata principalului contracandidat, Ilcus Ionel, ci si in fata viceprimarului propus chiar de el insusi, Mugurel Graure care a obtinut 13,49% conform aceluiasi sondaj.

 

Va vom tine la curent cu situatia de dinainte de alegerile din comuna Poeni si din alte comune din judetul Teleorman.