fbpx

Alegerea unui atomizor

Un atomizor iti ofera modalitatea cea mai simpla de a dezinfecta recoltele si plantatiile de mici dimensiuni. Fiind usor de manevrat si intretinut, atomizorul poate fi folosit de oricine vrea sa aiba grija de plantatiile sale.

Acesta ajuta la prevenirea bolilor recoltelor si la aparitia parazitilor, dar are si menirea de a fi de folos in plivirea chimica.

Practic, atomizorul este un dispozitiv destinat stropirii, pulverizarii si dispersarii ingrasamintelor sau substantelor menite a asigura o recolta sanatoasa si de calitate. Atomizoarele sunt dotate cu motoare termice si pot fi de trei tipuri:

Atomizoarele hobby:

destinate strict operatiunii de pulverizare a substantelor lichide
prevazute cu un rezervor cu o capacitate de 8-10 litri
au o putere a motorului de pana la 2 c.p.
distanta de pulverizare este de pana la 6 m, cu unghi de 45 grade

Atomizoare semiprofesionale:

destinate operatiunilor de pulverizare a substantelor lichide si pulberii de praf
prevazute cu un rezervor cu o capacitate de 10-16 litri
au o putere a motorului intre 3 si 5 c.p.
distanta de pulverizare este de pana la 15 m, cu unghi de 45 grade

Atomizoare profesionale:

destinate operatiunilor de pulverizare a substantelor lichide, prafuire si imprastiere a ingrasamintelor
prevazute cu o pompa de presiune ce permite dispersia solutiei sub orice unghi
au o putere a motorului intre 4.5 si 5 c.p.
distanta de pulverizare ajunge pana la 18 m

Pentru a fi sigur ca alegi un atomizor optim, ce functioneaza la parametrii normali, va trebui sa tii cont de puterea suflului sau si sa te orientezi dupa un atomizor care are un suflu de aer puternic, de existenta unui sistem de amortizare a vibratiilor pentru o usoara manuire a aparatului, de prezenta unui harnasament ergonomic si a unui design ce ofera utilizatorului posibilitatea de a avea acces usor la toate comenzile sale.

In ceea ce priveste intretinerea atomizoarelor, lucrurile sunt destul de simple. Pentru a evita defectarea atomizorului este recomandat sa folosesti un combustibil de calitate si doar uleiul recomandat de producator. De asemenea, verifica filtrul de aer la intervale regulate de timp si regleaza corect debitul de solutie pe care vrei sa il pulverizezi. Este intotdeauna o idee buna sa citesti manualul de utilizare al unui aparat, inainte de a-l folosi.

Astfel, vei evita cu siguranta orice neplacere ce ar putea urma unei folosiri necorespunzatoare.