Alegerea unui aparat dentar fix sau mobil

Aparat dentar Bucuresti

Ortodontia s-a dezvoltat separat ca ramura a stomatologiei si a ajuns sa fie o specializare aparte, pe care tot mai multi medici dentisti si-o insusesc. Pentru ca sunt foarte dese cazurile in care se remarca anumite pozitii necorespunzatoare ale dintilor, diferite situatii in care apar inghesuiri sau spatii interdentare inestetice, ocluzii defectuoase sau arcade dezvoltate incorect, exista o cerere mare in domeniu si folosirea unui aparat dentar a ajuns un lucru foarte raspandit.

Acest dispozitiv are rolul de a corecta aceste afectiuni si in functie de pacient se va opta pentru o versiune fixa sau mobila a sa, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Aparatul dentar mobil

Folosirea unui aparat dentar mobil poate fi potrivita pentru persoanele care nu isi doresc sa poarte in permanenta un astfel de dispozitiv si vor sa aiba o anumita independenta fata de acesta. Aparatul poate fi purtat atat pe timpul noptii cat si ziua atunci cand se doreste.

Totusi, un aparat ortodontic mobil este eficient doar in cazurile mai putin severe, cand avem de corectat malpozitii ce nu implica miscari foarte ample pe arcade. Pentru ca acesta lucreaza doar in momentele in care este purtat, trebuie sa stim ca eficienta sa depinde de durata folosirii sale. De aceea, pentru ca in majoritatea cazurilor, aparatul nu este purtat in mod constant, actiunea sa va fi mai lenta, iar rezultatul dorit va fi atins dupa o perioada de timp mai lunga decat cu ajutorul unui aparat dentar fix.

Totusi, un avantaj important al aparatului mobil este dat de posibilitatea pe care o da acesta de a corecta arcadele, mai ales atunci cand este purtat la copii cu varste de pana la 12 ani. Astfel, arcadele pot fi largite pentru a asigura o buna dezvoltare la acest nivel si pentru a permite tuturor dintilor sa erupa.

Aparatul dentar fix

Aparatul dentar fix poate fi purtat la orice varsta, el fiind foarte eficient in corectarea chiar si celor mai dificile conformatii. Acesta are avantajul ca isi va dovedi eficacitatea intr-o perioada relativ scurta de timp, astazi existand si variante foarte discrete, care pot trece neobservate.

Un tratament ortodontic presupune o buna colaborare cu medicul stomatolog si controale regulate. Pentru cele mai bune rezultate noi iti recomandam Velvet Dental, un cunoscut cabinet stomatologic din Bucuresti, unde vei beneficia de specializarea medicilor si de cele mai bune materiale.