Alegerea unei jardiniere de gradina. Lemn, beton sau piatra?

Amenajarea gradinii este atat de complexa, incat foarte multi oaeni au probleme in a alege cele mai marunte accesorii, cum ar fi o jardiniera. Optiunile sunt atat de numeroase, incat decizia pare a fi aproape imposibil de luat. Totusi, alegrea jardinierei perfecte se poate face respectand cativa pasi cat se poate de simpli.

Cum alegi jardiniera pentru gradina?

  1. Te informezi in legatura cu optiunile pe care le ai. Pe piata exista foarte multe materiale din care sunt construite aceste accesorii atat de importante. Jardiniera poate fi din lemn, din beton, din piatra, din plastic sau PVC. Lista cu materiale poate sa continue, insa acestea sunt cele mai importante.
  2. Iti faci o lista cu plantele care urmeaza sa stea in jardiniera. Este foarte important sa stii ce urmeaza sa plantezi in jardiniera, pentru a sti care este volumul acesteia. Unele plante au radacini mai mari, ceea ce necesita jardiniere voluminoase, in timp ce altele au radacini mici.
  3. Mergi in magazine pentru a descoperi live cum arata produsul pe care il cauti. Dupa ce l-ai analizat, il poti comanda online pentru a nu te chinui sa il cari de la magazin.

Jardinierele din lemn, beton sau piatra, cele mai recomandate

Desi exista o multime de variante din plastic sau PVC, jardinierele din lemn, beton sau piatra sunt cele mai recomandate.

Jardinierele din lemn sunt extrem de apreciate pentru simplul fapt ca ofera un aspect natural si transforma gradina intr-un spatiu natural si interesant. Cele de beton sunt recunoscute pentru faptul ca sunt destul de ieftine si sunt foarte rezistente. In general, sunt recomandate in gradinile in care exista deja destul de multe elemente de beton, cum ar fi pavajele.

Jardinierele din piatra sunt o combinatie intre cele din beton si cele din lemn, cel putin din punct de vedere al aspectului. Acestea ofera un aer natural si in acelasi timp ofera rezistenta.

Cat de bune sunt jardinierele de plastic?

Desi sunt foarte folosite, jardinierele din plastic sunt de evitat din mai multe motive. Acestea pot sa nu fie tocmai prietenoase cu plantele si nu au tocmai un aspect perfect. In plus, sunt cele mai putin rezistente, facand fata cu greu procesului de inghet-dezghet si soarelui. Daca vrei o gradina perfecta alege jardiniere din materiale de buna calitate, care pot sa reziste fara probleme intreaga viata!