Alegerea unei biciclete BMX

BMX

Bicicleta BMX este cunoscuta drept alegerea potrivita pentru pasionatii din domeniu, pentru cei care fac acrobatii, care duc aceasta pasiune la un alt rang, acela de aventura. Ca orice bicicleta, se clasifica dupa calitatea ei si in functie de modul de exploatare. Asadar, pentru cei interesati, exista o serie de aspecte ce cantaresc destul de greu in alegerea facuta.

Tipuri de biciclete BMX

Cel mai cunoscut model este de biciclete BMX clasice, cele racing. Sunt destinate a fi folosite pe terenuri accidentate, pe piste mai grele precum cele cu noroi, in zone in care predomina curbele. Desi are o astfel de destinatie, ca si tipologie este o bicicleta usoara, cu un cadru ceva mai lung decat alte tipuri. Dispune de un tub gros, ceea ce de altfel asigura si un control foarte bun al bicicletei, cand este folosita si manevrata, indiferent de viteza cu care este rulata.

Cu anvelope de teren, roti cu 36 spite, BMX clasic isi incheie definitia aspectuala. Urmeaza cea de tip freestyle, denumire ce de altfel si spune multe despre modul de folosire. Acestea sunt o alegere pentru cei care doresc sa exerseze cascadoriile, cei pe care ii vedeti in parcuri facand scamatorii si tot felul de miscari uimitoare cu propria bicicleta.

O caracteristica a acestora tine de franele de pe rotile din fata, dar si pe cele din spate. Au un ghidon foarte tare inclinat, ceea ce ofera flexibilitatea necesara pentru a manevra bicicleta, in aer sau pe sol. Pentru acestea se folosesc pneuri netede, cu roti de 48 de spite.

Nu in cele din urma, din seria de BMX se remarca si modelele de tip Jump. Sunt acele biciclete alese de catre profesionistii adepti ai sporturilor extreme. Sunt folosite pentru a sari pe rampa, pentru salturi uriase si rasturnari spectaculoase. Cu siguranta ca multi stiu despre ce este vorba, un segment destul de periculos insa si spectaculos.

Aceste tipuri de BMX dispun de regula de cauciucuri noduroase, de roti cu 48 de spite.

La ce trebuie sa fie atent un utilizator

Dupa ce se stabileste care este si scopul pentru care se va folosi bicicleta de tip BMX, trebuie sa existe o atentie deosebita fata de inaltime si roti. Majoritatea acestor biciclete au un tub de 20 de inch, dat fiind ca sunt destinate a crea tot felul de miscari si sarituri. La acest capitol lucrurile sunt clare.

La partea rotilor, diametrul acestora poate sa difere. Desi majoritatea au 20 de inch diametrul, se pot gasi si cele cu 24 sau chiar 28. Scopul este acela de a alege un diametru mai mare care sa reziste mai bine la presiune si la eforturile depuse in utilizarea bicicletei. Insa, sunt de regula recomandate utilizatorilor de o anumita categorie de varsta, de peste 12 ani sau in orice caz, ce au peste 1 m 40.

 

Veti gasi modele variate si preturi pe masura. Este recomandat sa cautati una de calitate, sa faceti  o investitie care sa merite. Pe pagina piese-accesorii-biciclete.ro se pot gasi optiuni pentru toate buzunarele. Totodata, fiecare bicicleta in parte dispune de informatiile necesare care sa ajute la luarea unei decizii.